Gazete Vatan Logo
NBA 2007 draftının 1 numarası 28 yaşında basketbolu bıraktı

2007 draftının 1 numarası 28 yaşında basketbolu bıraktı

2007 NBA draftında ilk sırada seçilen Greg Oden, profesyonel basketbol kariyerini sonlandırdığını açıkladı.

2007 draftının 1 numarası 28 yaşında basketbolu bıraktı

Lise ve üniversite kariyerinde gösterdiği performansla ABD basketbolunun gelecekteki en büyük yıldızları arasında gösterilen Greg Oden, profesyonel basketbol kariyerini 28 yaşında sonlandırdığını açıkladı.

Çaylak sezonunu sakatlık sebebiyle kaçırdı

2007 senesinde Portland Trail Blazers tarafından ilk sırada draft edilen ABD'li pivot, yeni sezon hazırlıklarında dizinden geçirdiği sakatlığın ardından tüm sezonu kaçırmış ve kariyerinin ilerleyen yıllarında sakatlıklarla mücadele etmişti.

Kariyeri boyunca birçok sakatlık ve ameliyat geçirdiğini söyleyen 28 yaşındaki basketbolcu, sürekli bunların üstesinden gelmeye çalışmasına rağmen artık kariyerinin sonuna geldiğini açıkladı.

7 sezonda 105 maç

NBA'de yedi sezon forma giyen ve son olarak 2013-2014 sezonunda Miami Heat'te oynayan Oden, 23 maçta forma giymiş ve 2.9 sayı ortamasıyla oynamıştı. NBA kariyeri boyunca sahaya çıktığı 105 maçta 8 sayı ve 6.2 ribaund ortalamalarıyla oynayan Oden, son olarak Çin Ligi ekiplerinden Jiangsu Dragons ile bir yıllık sözleşme imzalamıştı. Altı ay süren Çin macerasında 25 maçta 13 sayı, 12 ribaund ortalamalarıyla oynayan ABD'li pivot, Şubat 2016'da sözleşmesini feshetti.

Haberin Devamı

Kariyer planını yaptı

Basketbolu bırakma kararını almadan kariyer planını yaptığını söyleyen Oden, kolej kariyerinde oynadığı Ohio State Üniversitesi'ne dönerek spor endüstrisi konusunda eğitim alarak, NBA hayali kuran gençlere danışmanlık yapacağını söyledi.