Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar 2016 dünyada böyle geçti

2016 dünyada böyle geçti

2016'yı geride bırakırken geçtiğimiz seneye damgasını vuran yılın 'en'lerini ve kazananlarını sizler için derledik...

2016 dünyada böyle geçti

İşte 2016'nın en önemli spor olayları...

Onun gibisi bir daha gelmez!

Dünyanın en hızlı insanı olan Jamaikalı atlet, Brezilya’da geçilmez olduğunu yine kanıtladı. Üst üste 3 olimpiyatta unvanlarını koruyup adını tarihe bir daha asla silinmeyecek şekilde kazıdı.

Phelps madalyaya doymadı!

RIO 2016 Michael Phelps’in katıldığı 4. olimpiyat oldu. ABD’li yüzücü, Brezilya’da 5’i altın 1’i gümüş olmak üzere 6 madalya daha kazandı. Böylece olimpiyatlardaki toplam madalya sayısını 28’e yükseltti ve kendisine ait rekoru geliştirdi.

Şampiyon Cleveland

NBA’DE 2016’nın şampiyonu, final serisinde Golden State Warriors’ı 3-1 geriden gelip 4-3’le geçen Cleveland Cavaliers oldu. Final MVP’si LeBron James ve Kyrie Irving önderliğinde mutlu sona ulaşan Cleveland, tarihinde ilk kez ipi göğüsledi.

Avrupa’nın en büyüğü Portekiz

EURO 2016’da kupa Portekiz’in oldu. Fernando Santos yönetimindeki takım, F Grubu’nu 3 beraberlikle bitirip Macaristan ve İzlanda’nın ardından 3. sırada yer alıp tur atlarken son 16’da Hırvatistan’ı uzatmalarda bulduğu golle 1-0, çeyrek finalde Polonya’yı penaltılarda ve yarı finalde de Galler’i 2-0’la geçti. Finalde ise ev sahibi Fransa ile karşılaşan Portekiz, sakatlanan Ronaldo’nun 25’te oyundan çıkmasına rağmen 109’da Eder’le golü bulup mutlu sona ulaştı.

Haberin Devamı

Altın top 4. kez CR7’nin

Cristiano Ronaldo, 2016 yılına damgasını vuran sporcuların başında geldi. Portekiz Milli Takımı’nın EURO 2016, Real Madrid’in Şampiyonlar Ligi, UEFA Süper Kupası ve Dünya Kulüpler Şampiyonası’ndaki şampiyonluklarında başrolü oynayan CR7, ‘Altın Top’ ödülünü de toplamda 4. kez kazanmayı başardı.
Real Madrid fırtınası
2015-16 sezonunun ortasında teknik direktörlük koltuğuna Rafael Benitez’in yerine Zinedine Zidane’ın getirilmesinin ardından muhteşem bir çıkış yakalayan Real Madrid, La Liga’da şampiyonluğu Barcelona’ya kaptırsa da Şampiyonlar Ligi finalinde Atletico Madrid’i devirerek kulüpler düzeyinde Avrupa’nın en büyük kupasını toplamda 11. kez müzesine götürdü.
İspanyol ekibi 2016’da ayrıca UEFA Süper Kupası’nı da alırken Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda da mutlu sona ulaştı. Eflatun-beyazlılar, 37 maçtır yenilmiyor.
Bonservis rekoru Paul Pogba’nın
2016 yılında Manchester United, tarihin en pahalı transferini gerçekleştirdi. İngiliz ekibi, Juventus’un Fransız orta saha oyuncusu Paul Pogba’yı 106 milyon Euro karşılığında renklerine bağladı. Bu rakam, bir futbolcu için ödenen en yüksek bonservis bedeli olarak tarihe geçti.
Leicester mucizesi
PremIer Lig’de 2015-16 sezonunun şampiyonu, sezona kümede kalma hedefiyle giren Leicester City oldu. Claudio Ranieri’nin öğrencileri; Jamie Vardy, N’Golo Kante, Rihad Mahrez ve kaptan Wes Morgan önderliğinde 2016 yılının belki de en büyük sürprizine imza attı.
Futbol dünyası Chapecoense’ye ağladı
Spor dünyasında 2016 yılının en trajik olayı Chapecoense takımının yaşadığı uçak kazasıydı. Atletico Nacional ile Copa Sudamericana finalinin ilk maçını oynamak için Kolombiya’ya giden Brezilya temsilcisini taşıyan uçağın düşmesi sonucu 71 kişi hayatını kaybetti. Bu olay futbol dünyasını yasa boğdu.
Muhammed Ali’yi kaybettik
Tarihin en önemli sporcularından biri olan ABD’li eski ağır sıklet dünya boks şampiyonu Muhammed Ali, haziran ayında yaşamını yitirdi. Uzun süredir parkinson hastalığı bulunan ve solunum yollarındaki rahatsızlık nedeniyle tedavi gören Muhammed Ali, 74 yaşında hayata gözlerini yumdu.
Futbolun dahisi yaşamını yitirdi
Kanser tedavisi gören Hollandalı efsanevi futbolcu Johan Cruyff mart ayında Barcelona’daki evinde vefat etti. 68 yaşında aramızdan ayrılan Cruyff hem futbolcu hem de teknik direktör olarak yaptıklarıyla futbolun oynanma şeklini değiştirmişti.
Rosberg zirvede bıraktı
Formula 1’de 2016 sezonunun şampiyonu Mercedes pilotu Nico Rosberg oldu. Takım arkadaşı Lewis Hamilton ile son yarışa kadar süren nefes kesici bir mücadeleye giren Alman pilot, 21 yarışın 9’unu kazandı. Hamil-ton’ın 5 puan farkla önünde mutlu sona ulaşan Rosberg, kariyerinin bu ilk şampiyonluğu sonrası F1’e de veda ettiğini açıkladı.
Andy Murray’nin altın sezonu
Teniste 2016 yılına Andy Murray damga vurdu. Rio 2016’da altın madalya kazanan, Avustralya Açık ve Roland Garros’da final oynayan, Wimbledon ve ATP Dünya Turu Finalleri’de ise kupayı kaldıran İskoç raket, dünya sıralamasında Novak Djokovic’i de geçip zirveye yerleşti.
Sharapova’da doping
Dünyaca ünlü tenisçi Maria Sharapova martta yaptığı açıklamada, doping numunesinin pozitif çıktığını söyledi. Meldonyum içeren ‘Mildronat’ isimli ilacın yasaklı listesine alındığını bilmediğini belirten Rus raketin aldığı 2 yıllık ceza daha sonra 15 aya indirildi.
Kobe’nin vedası
Basketbol tarihinin en büyük yıldızlarından biri olan Kobe Bryant, aktif sporculuk yaşantısını 2016’da sonlandırdı. Kariyerinde 5 NBA şampiyonluğu olan Kobe, son maçında Utah potasına 60 sayı bıraktı.
RÜZGARIN OĞLU FROOME
Dünyanın en prestijli bisiklet turu olan Fransa Bisiklet Turu’nda 2016 yılının kazananı Chris Froome oldu. Team Sky’ın Britanyalı pedalı, bu başarıyı üst üste 2., toplamda ise 3. kez elde ederken rakiplerine büyük bir üstünlük kurmayı da başardı.

Haberin Devamı