Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar 2016 Türkiye'de böyle geçti!

2016 Türkiye'de böyle geçti!

Türkiye adına Rio Olimpiyatları’nda kürsünÜn en üst basamağına çıkan milli sporcu göğsümüzü kabarttı.

2016 Türkiye'de böyle geçti!

Altın adam Taha Akgül

Son 2 yılın dünya şampiyonu 26 yaşındaki milli sporcu finalde İranlı Komeil Nemat Ghasemi’yi 3-1 mağlup ederek kariyerinin ilk olimpiyat altın madalyasını elde etmeyi başardı.

2016 Rio Olimpiyatları, 5-22 Ağustos’ta Brezilya’da yapıldı. 21 branşta 103 sporcuyla mücadele eden Türkiye, organizasyonu 8 madalyayla tamamlarken tek altın ise Taha Akgül’den geldi. Erkekler serbest stil 125 kilo finalinde, son 2 yılın dünya şampiyonu milli sporcumuzla son olimpiyat üçüncüsü İranlı Komeil Nemat Ghasemi karşılaştı. Finalde Ghasemi’yi 3-1 yenen Taha Akgül, kariyerinin ilk olimpiyat altın madalyasını elde etti.
4 senede bir gerçekleştirilen organizasyonda ayrıca 86 kiloda mindere çıkan Selim Yaşar ve 130 kiloda Rıza Kayaalp gümüş, 98 kiloda Cenk İldem bronz, 74 kiloda da Soner Demirtaş bronz madalyayı Türkiye’ye kazandırmayı başardı.
TÜRKMERİSTAN asıllı milli halterci Daniyar İsmayilov da toplamda 351 kiloya ulaşarak Ay-yıldızlı kafileye halterdeki tek madalyasını gümüşle kazandırdı. 400 metre engelli koşuda Yasmani Escobar bronz ve kadınlar tekvandoda da Nur Tatar bronz madalya elde etti.
Futbolda Süper ihale
FUTBOLDA, Süper Lig ve 1. Lig’in yayın haklarıyla ilgili yapılan ihaleyi tekrar Digiturk aldı. Süper Lig ile TFF 1. Lig Medya Hakları İhalesi, Türkiye Futbol Federasyonu’nun Riva’da bulunan Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Süper Lig ile 1. Lig’in gelecek sezondan itibaren 5 yıl için yayın haklarını alacak kuruluşun belirlendiği ihaleyi, yıllık 500 milyon dolar+KDV teklifiyle Digiturk aldı.
DIGITURK, D paketini satın alarak, Süper Lig ile TFF 1. Lig’in yurt içi yayınlarıyla birlikte, yurt dışı satışı, radyo, özet, bant ve mobil haklarının da tek sahibi olmayı başardı.
Kartal yeni mabedini şampiyonlukla açtı
BEŞİKTAŞ’IN yeni stadı Vodafone Arena’nın resmi açılışı 10 Nisan’da yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kurdeleyi kesmesiyle gerçekleşen açılışa, o dönemki başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanı sıra bakanlar ile spor dünyasından çok sayıda davetli katıldı.
SİYAH-beyazlılar yeni stadında Osmanlıspor’u 3-1 yenerek Süper Lig’de bitime 1 hafta kala şampiyonluğunu
ilan etti.
Şehitlere selam olsun
Spor Toto Süper Lig’de yer alan takımlarda forma giyen Türk ve yabancı futbolcular, 2016’da yaşanan terör saldırıları karşısında futbol ailesinin birlik ve beraberliğini göstermek amacıyla, “Yıldızlar Karması” adı altında Vodafone Arena’da dayanışma maçında karşılaştı. Bu mücadeleden şehit ailelerine yardım için 50 milyon TL toplandı.
Mucizeyle gittik gruplardan çıkamadık
EURO 2016’ya en iyi 3. olarak direkt katılan Türkiye, organizasyonda ise istediği sonuçları alamadı. Organizasyonda İspanya, Çek Cumhuriyeti ve Hırvatistan ile G Grubu’nda yer alan Türkiye, turnuvaya grup aşamasında veda etti. Ay-yıldızlılar grubunu 1 galibiyet, 2 yenilgi ve 3 puanla 3. sırada tamamlayarak 4. kez katıldığı Avrupa Şampiyonası’na, 2. kez grup aşamasında havlu attı.
TURNUVADA şampiyonluğa ise Portekiz ulaştı.
Avrupa’da hakem faciası
UEFA Avrupa Ligi rövanş maçında Hırvat hakem Ivan Bebek, Braga karşısında verdiği skandal kararlarla F.Bahçe’nin elenmesine sebep oldu. İskoç hakem Craig Thomson da Beşiktaş’ın Kiev deplasmanını katlederek temsilcimizin Şampiyonlar Ligi’ne veda etmesine yol açtı.
Paralimpik’te 9 madalya!
2016 Rio Paralimpik Oyunları, 7-18 Eylül tarihlerinde Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde düzenlendi. Oyunlara, bedensel engellilerde 49, görme engellilerde 29 ve özel sporcularda 1 olmak üzere toplamda 79 sporcu ile katılan Türkiye, oyunları 3 altın, 1 gümüş ve 5 bronz olmak üzere 9 madalyayla 34. sırada tamamladı. Milli Takım, 2004, 2008 ve 2012’deki birer altının ardından 2016’da elde ettiği 3 altın madalya ile en başarılı performansını sergiledi.
Eurocup’a G.Saray Odeabank imzası
G.SARAY Odeabank, Eurocup’ta şampiyonluğa ulaştı. Sarı-kırmızılılar ilk mücadeleyi 68-62 kaybetmesine rağmen Abdi İpekçi Spor Salo-nu’nda Fransa’nın Strasbourg ekibini 78-67 yenerek şampiyon oldu. Aslan bu zaferiyle THY Euroleague’de yer alma hakkını da elde etti.
ORGANİZASYONDA MVP ise Cimbom’dan Stephane Lasme seçildi.
Ah o ribaunt!
ERKEKLER Basketbol THY Euroleague finalinde F.Bahçe şampiyonluğu kıl payıyla kaçırdı. Almanya’nın başkenti Berlin’de oynanan mücadelenin son saniyelerine Rusya temsilcisi CSKA Moskova karşısında 83-81 önde giren sarı-lacivertliler son topta ribaundu alamadı ve Khryapa’nın tiplemesiyle mücadele uzatmaya gitti. Ekstradan oynanan 5 dakikada CSKA 101-96 kazanarak 7 yıl aranın ardından kupayı kaldırdı.
ATLETİZMDE TARİH YAZDIK
AVRUPA Atletizm Şampiyonası, Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da, 6-10 Temmuz tarihlerinde yapıldı. Organzisyona 49 sporcuyla katılan Türk Milli Takımı, 4 altın (Yasmani Capello Escobar, Ramil Guliyev, Kaan Kigen Özbilen, Emel Dereli) 5 gümüş ve 3 bronz olmak üzere 12 madalya ile 4. sırada tamamlayarak, şampiyona tarihindeki en iyi sonucunu elde etti.
Dünyanın en büyüğü 2. kez Eczacıbaşı
ECZACIBAŞI VitrAVoleybol Takımı, Filipinler’in başkenti Manila’da yapılan Bayanlar Dünya Voleybol Kulüpler Şampiyonası’nın final maçında İtalyan ekibi Pomi Casalmaggiore’yi 3-2 mağlup ederek üst üste 2. kez adını zirveye yazdırdı ve bunu dünya üzerinde başaran ilk takım oldu. Üçüncülük maçında da İsviçre’nin Volero Zürih takımını 3-1 deviren bir başka temsilcimiz VakıfBank bronz madalya aldı.,
Çağla Büyükakçay’ın yılı
TEB BNP Paribas İstanbul Cup’ta, Karadağlı Danka Kovinic’i 3-6, 6-2 ve 6-3’lük setlerle 2-1 mağlup eden Çağla Büyükakçay Türk tenis tarihinin en büyük başarısının altına imza atarak şampiyon oldu. 27 yaşındaki sporcu ayrıca bu başarısıyla dünya sıralamasının 82. basamağına çıkarak ilk 100’e giren ilk Türk kadın tenisçi unvanını da aldı.
BÜYÜKAKÇAY hemen 1 ay sonra da Fransa Açık’ta ana tablo maçlarının ilk turunda galip gelerek, bir Grand Slam’de ana tablo maçı kazanan ilk Türk kadın tenisçi olmayı da başardı.
Sofuoğlu bunu hep yapıyor!
DÜNYA Supersport Şampiyonası’nın İspanya’da düzenlenen 11. ayağını kazanan milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, sezonun bitimine 1 yarış kala şampiyonluğunu ilan etti. 32 yaşındaki sporcu bu başarıyı 5. kez tekrarlayarak tarihi bir başarının altına imza attı.
Öztürk, Şeren ve Özer’i kaybettik
MAÇ sırasında rahatsızlanan Kadınlar Basketbol Ligi ekiplerinden Samsun Canik Belediyespor’un başantrenörü Mehmet Can Öztürk, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Amed Sportif’in deneyimli oyuncusu Şehmus Özer de geçirdiği trafik kazası sonrasında ölü bulundu.
G.SARAY’IN efsane kalecisi ve milli takımın unutulmaz kaptanı ‘Berlin Panteri’ lakaplı Turgay Şeren de 7 Temmuz’da vefat etti.

Haberin Devamı