Gazete Vatan Logo
Voleybol 2018 de voleybolun yılı olacak

2018 de voleybolun yılı olacak

TÜRKİYE Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, tam 7 takımla Avrupa’da hem bayanlarda hem de erkeklerde üst tur gören tek ülkenin Türkiye olmasıyla ilgili VATAN’a önemli açıklamalarda bulundu.

2018 de voleybolun yılı olacak

İşte Üstündağ’ın söyledikleri: “Avrupa arenasında yoluna devam eden 7 takımımızı da kutluyor, bundan sonraki süreçte de başarılı olacaklarına yürekten inanıyorum.

‘SEVİNDİRİCİ’

2017’DE kulüpler bazında VakıfBank’ın Şampiyonlar Ligi ve Dünya Kulüpler şampiyonu olması, yine aynı şekilde Bursa B.Şehir Bld.’nin Challenge Kupası’nı kazanmasının yanı sıra milli takımlar bazında U23 Bayan Milli Takımımız’ın Dünya Şampiyonluğu ve A Bayan Milli Takımımız’ın Avrupa üçüncülüğü bizleri oldukça gururlandırdı.

2018 yılına da kulüpler bazında iyi başladık. Bayanlar Şampiyonlar Ligi’nde VakıfBank ile G.Saray’ın son 6’ya kalması ve artık değişen statüde yarı finalde eşleşmeyecek olmaları çok önemli. Ben inşallah Şampiyonlar Ligi’nde bir Türk finali oynanacak diyorum. Erkeklerde Halkbank’ın son 12 turunda yer olacak olması da çok önemli. Bayanlar CEV Kupası’nda Eczacıbaşı VitrA’nın, erkeklerde de Maliye Piyango’nun yarı finale çıkması, Türk voleybolu açısından sevindirici. Challenge’da da 2 kez bu organizasyonda şampiyonluğa ulaşan Bursa B.Şehir Bld.’nin son 4’e çıkması, erkeklerde de Maliye Piyango’nun yarı final mücadelesi verecek olması, voleybolumuzun geldiği noktanın en güzel özetleri.

Haberin Devamı

BEN inanıyorum ki, 2018 yılı da en az 2017’de olduğu kadar Türk voleybolu için çok güzel geçecek. Bu sezon A Bayan Milli Takımlar’ın katılacağı Milletler Ligi, Akdeniz Oyunları ve Dünya Şampiyonası, A Erkekler’de ise Avrupa Ligi ile Akdeniz Oyunları’ndan, altyapı milli takımlarımızın da katılacağı şampiyonalardan önemli derecelerle döneceğimize eminim.”