Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar 2020'ye doping tehlikesi!

2020'ye doping tehlikesi!

IAFF yetkilileri ile görüşen The Telegraph, Türkiye’nin tarihin en büyük toplu doping organizasyonu ile karşı karşıya olduğunu duyurdu. En az 30 sporcunun tehlike altında olduğu belirtilen haberde B numuneleri de pozitif çıkarsa olimpiyatlar da dahil olmak üzere bir çok organizasyon elimizden uçacak

2020'ye doping tehlikesi!

DOPİNG haberleriyle çalkalanan Türk sporu şimdi de İngiltere’den uyarı aldı.. The Telegraph gazetesi yazarı Simon Hart’ın Uluslararası Atletizm Federasyonu (IAAF) yetikililerinden aldığı bilgiye dayanarak yazdığı habere göre Türkiye dopingli çıkan atletlere en kısa sürede ceza kesmezse öncelikle 10 Ağustos’ta Rusya’nın başkenti Moskova’da yapılacak Dünya Atletizm Şampiyonası’ndan men edilecek. IAAF konuyu bununla da sınırlı tutmayarak Türkiye’yi kendi düzenlediği bütün organizasyonlarından da men edecek.

ASIL tehlike ise Türkiye bu konuda ortaya çıkan tabloyu biran önce temizlemezse ortaya çıkacak ve IAAF ortaya koyacağı yaptırımlarla Türkiye’nin 2020 Olimpiyat Oyunları’nı İstanbul’a getirme sevdasına taş koyacak.

HART’IN haberine göre Akdeniz Oyunları esnasında ve sonrasında alınan numunelerin 30’a yakınının pozitif çıkması, bu sayının son dönemde hiç azalmadan sürekli yüksek seyretmesi buna karşlılık Türkiye Atletizm Federasyonu’nun doping maddesi kullandığı kesinleşen sporculara cezai müeyyide uygulamada pasif kalması

IAAF nezdine sıkıntılara neden oluyor. Haberin ayrıntılarında A numuneleri açılmış B numunleri de kısa sürede sonuçlanacak atletlerin A’daki gibi pozitif çıkması durumunda ki, böyle olması bekleniyor, IAAF’ın Türkiye’de bu işin organize yapıldığına dair bir kanıt olarak algılanabileceği ifade ediliyor.

TERZİ SÖZ VERDİ AMA...

HABERDE sadece sıradan sporcularda değil, Olimpiyat Şampiyonu Aslı Çakır Alptekin, Nevin Yanıt, Eşref Apak gibi önemli sporcuların da dopingli çıktıklarına atıfta bulunuluyor.

TÜRKİYE son dönemde özellikle yaşı 18’den küçük ve büyük çok sayıda atletin dopingli çıkmasıyla uluslararası platformda sarsıntı yaşamış, Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi yaptığı basın toplantısında işin üstesinden nasıl gelineceğine ilişkin görüşlerini anlatırken eylül ayından itibaren doping haberlerinin kesileceğinin sözünü vermişti.

Tarihe geçeceğiz

B numunelerinin pozitif çıkması halinde ise Türkiye, nüfusuna oranla atletizmde toplu halde en çok doping yapan ülke olarak da tarihe geçecek. Hindistan daha önce 52, Rusya ise 44 sporcusu ile toplu halde doping yaparken Türkiye ise 30 sporcusunun dopingli çıkması halinde ise nüfus değerlenidrmesine göre ‘sistemli doping’ tehditi ile karşı karşıya kalarak olimpiyat hayallerine veda etmek zorunda kalabilecek.

Haberin Devamı