Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar 2026 Kış Oyunları'na talibiz

2026 Kış Oyunları'na talibiz

Formula 1'in yeniden Türkiye'ye gelmesi için önceki gün F1'in CEO'su ile görüşen Erdoğan, dün de önemli bir müjdeyi Erzurum'da verdi:

2026 Kış Oyunları'na talibiz

“Erzurum’a kış olimpiyatları yakışır değil mi? Şimdi ilk etabı yaptık olimpiyat olunca ufak düzenlemelerle ona da gireceğiz. Dünyaya bu olimpiyatlarla mesaj vereceğiz. Erzurum’dan yükselen bu sesi duyanlar herhalde gerekli çalışmaları yaparlar.”

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan dün Erzurum’da yaptığı konuşmada, şehrin 2026 Kış Olimpiyatları için aday olacağının müjdesini verdi. 2011’de Dünya Üniversiteler Arası Kış Oyunları (Universiade) ile yıldızı parlayan Erzurum, bu sene de 2017 Avrupa Gençlik Kış Olimpiyatları (EYOF 2017) ev sahipliğini de başarıyla yerine getirirken çıta daha da yükseldi.

‘BU SESİ DUYACAKLAR’

CUMHURBAŞKANI Erdoğan, Erzurum’un doğunun incisi olacağını vurgularken “Erzurum’a kış olimpiyatları yakışır değil mi? Şimdi ilk etabını yaptık olimpiyat olunca ufak düzenlemelerle ona da gireceğiz. Bu organizasyona aday olsak fena mı olur. 2026 için böyle bir hazırlık yapıyoruz. Buradan dünyaya bu olimpiyatlarla mesaj vereceğiz. Erzurum’dan yükselen bu sesi duyan arkadaşlarımız herhalde gerekli çalışmaları yaparlar” dedi.

Haberin Devamı

ERDOĞAN önceki gün de dünyanın en prestijli spor organizsyonu olan Formula 1’de Türkiye’nin yeniden takvime dahil edilmesi için F1’in CEO’su Chase Carey’le Ankara’da görüşmüştü.

‘FORMULA 1’E HAZIRIZ’

TÜRKİYE Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Başkanı Serkan Yazıcı da dün yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki kabulde İstanbul Park’ta F1 yarışları düzenlenmesinin gündeme geldiğini belirtirken “Cumhurbaşkanımız gerekli talimatları verdi. Bundan sonraki süreç Gençlik ve Spor Bakanlığı, Formula 1 CEO’su ile İstanbul Park işletmesi arasında işleyecek. 2018’de Formula 1 için hazırız” diye konuştu.