Gazete Vatan Logo
Basketbol 23 yıllık Demirel dönemi bitti

23 yıllık Demirel dönemi bitti

Basketbol Federasyonu Başkanı Demirel, 23 yıllık başkanlık dönemini sonlandırdı.

23 yıllık Demirel dönemi bitti

Demirel, FIBA Avrupa Başkanı ve FIBA Dünya Başkan Yardımcısı olarak Türk basketboluna hizmet edecek. Demirel'den boşalan başkanlık görevine, seçimlere kadar Harun Erdenay getirildi. Erdenay, 1 Nisan'da TBF Başkanlık koltuğuna oturacak.

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Turgay Demirel, 23 yıllık görevini bugün itibariyle sonlandıracak.

17 Mart 1992'de başladığı görevi süresince 6 defa arka arkaya başkan seçilen Turgay Demirel'den boşalacak başkanlık görevine, bugün itibariyle seçimlere kadar Harun Erdenay getirildi.

Görevinden ayrılan Demirel, FIBA Avrupa Başkanı ve FIBA Dünya Başkan Yardımcısı olarak Türk basketboluna hizmetini sürdürecek.

DEMİREL'İN DÖNEMİ

Basketbol Federasyonu, Demirel'in 23 yıllık başkanlık göreviyle ilgili yaptığı açıklamada şu bilgilere yer verdi;

"Demirel'in liderliğinde Türk basketbolu, 1992'den beri birçok alanda olağanüstü bir yükseliş yaşadı. TBF, geçtiğimiz sonbaharda 2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası'na ev sahipliği yaparak son 13 sene içerisinde hem erkek hem de kadın basketbol FIBA kıtasal ve dünya şampiyonlarını düzenleyen ilk basketbol federasyonu oldu. Bunun yanında FIBA dünya sıralamalarında A Milli Erkek Takımı sekizinci, A Milli Kadın Takımı onbirinci ve birleşmiş kategoride onuncu sırada yer alan Türkiye, dünya basketbolunun zirvesine çıktı. 12 Dev Adam, 2001 Avrupa Şampiyonası ve 2010 FIBA Dünya Şampiyonası'nda gümüş madalya ile kürsüye çıktı. Potanın Perileri 2011 ve 2013'te arka arkaya Avrupa Şampiyonası'nda madalya kazanmanın yanında, 2012'de tarihinde ilk defa olimpiyat vizesi alıp beşinciliği elde ettikten sonra, 2014 FIBA Dünya Şampiyonası'nda kendi taraftarlarının önünde dördüncü olarak tarihi bir başarıya daha imza atmış oldu."

Haberin Devamı

Turgay Demirel, 17 Mayıs 2014'de 8 oya karşı 40 oyla FIBA Avrupa Başkanı olarak seçilmiş, 13 Eylül 2014 tarihinde de FIBA Dünya Başkan Yardımcısı olmuştu."

Harun Erdenay, 1 Nisan'da TBF Başkanlık koltuğuna oturacak. Turgay Demirel şu aralar ABD'de olduğu için devir-teslim töreni yapılmayacak. Harun Erdenay ise 1 Nisan 2015 tarihinden itibaren TBF Başkanlığı koltuğuna resmen oturacak.

Haberin Devamı