Gazete Vatan Logo
Futbol 25 milyar dolar teklif ettiler!

25 milyar dolar teklif ettiler!

Orta Doğu ile Asyalı yatırımcılardan oluşan bir grubun, FIFA Başkanı İnfantino’ya, Dünya Kulüpler Kupası ile gelecekte yapılması planlanan Global Lig’i satın almak adına 25 milyar Dolar teklif ettiği öğrenildi.

25 milyar dolar teklif ettiler!

Amerika’nın en saygın ve köklü gazeteleri arasında yer alan New York Times, dün bomba gibi bir iddia ortaya attı ve bu haber, futbol dünyasında büyük yankı yarattı. New York Times, geçen ay Kolombiya’da yapılan toplantıda FIFA Başkanı Gianni Infantino’nun, yönetim kurulu ile çok önemli bir bilgi paylaştığı ifade edildi. Gianni İnfantino’nun, Orta Doğu ile Asyalı yatırımcılardan oluşan ve henüz ismi açıklanmayan bir konsorsiyum (Şirketler Birliği) tarafından inanılmaz bir teklif aldığı öğrenildi.

Hemen cevap bekliyorlar

Yatırımcıların, İnfantino’ya, FIFA’nın elindeki iki kupanın tüm haklarını satın almak adına 25 milyar Dolar (102.6 milyar TL) teklif ettikleri bildirildi. Şu ana kadar asla elindeki bir organizasyonu başka birine satmayan FIFA’nın patronu İnfantino’nun yanındakilere, “Teklifi yapan grup, bizden bir an önce cevap vermemizi bekliyor” dediği ifade edildi. Şirketin almak istediği turnuvaların, her sene yapılan FIFA Dünya Kulüpler Kupası ile gelecekte yürürlüğe girmesi planlanan Global Lig (Milli takımların yer alacağı lig) olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Tek yetkili olacaklar

Grubun, olumlu bir yanıt alması durumunda bu iki turnuvanın formatı, yayın hakları ve sponsorluk gibi anlaşmalarında tek yetkili olacağı konuşuluyor. FIFA’daki gelirleri artırmak isteyen ve yeni seçimlerde bir kez daha başkan olmak isteyen İnfantino’nun, FIFA’daki bu özelleşme planını, önümüzdeki haziran ayında Rusya’nın Başkent’i Moskova’da düzenlenecek toplantıda bir kez daha gündeme getirmesi bekleniyor.

(Fanatik)