Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar 3 kupa neden olmasın!

3 kupa neden olmasın!

Vakıfbank'ın genç liberosu Gizem Örge tüm kulvarlarda başarılı olacaklarına inanıyor:

3 kupa neden olmasın!

“Eczacıbaşı VitrA maçı psikolojik bir savaş olacak. Ama mutlaka bir Türk takımı finalde yarışacağı için Türkiye adına çok iyi bir şey.”

“Geçtiğimiz sene lig ve Süper Kupa’da şampiyonduk, Devler Ligi’ni ise finalde kaybettik. Bu kez en büyük isteğimiz onu kazanmak.”

CEV Denizbank Şampiyonlar Ligi Final-Four’u ilk maçında Eczacıbaşı VitrA ile karşılaşacak olan VakıfBank’ın genç oyuncusu Gizem Örge, VATAN’a iddialı açıklamalarda bulundu. Takım olarak 3 kulvarda da zafere ulaşmak istediklerini belirten 22 yaşındaki liberonun öne çıkan sözleri şöyle:

“FINAL-four’a gelirken diğer takımların aksine çok zorlu bir süreçten geçtiğimizi düşünüyorum. Çünkü her aşamasında iyi rakiplerle oynadık. İlk 12’ye kaldığımız zaman son şampiyon Dinamo Kazan’ı geçtik, ardından F.Bahçe gibi iyi bir takımla karşılaştık.

ECZACIBAŞI VitrA mücadelesi her iki takım için de biraz psikolojik bir savaş olacak. Çünkü ligde onlara iki kez yenildik. O yüzden belki onlar daha fazla güvenle çıkabilir. Ama bizim de iyi hazırlandığımızı düşünüyorum ve final-four farklı bir atmosfer. Finale kalmak için elimizden geleni yapacağız. Gönül isterdi ki iki Türk takımı da finalde karşılaşsın. Ama mutlaka bir Türk takımı finalde yarışacağı için bu Türkiye adına çok iyi bir şey.

Haberin Devamı

‘GEÇEN KAZANIR’

SEZONA çok iyi başlamasak da sonradan çok yol kat ettik. 3 kupaya da çok sıcak bakıyorum, neden olmasın? En önemlisi elbette Şampiyonlar Ligi. Geçen sene Süper Kupa, lig şampiyonluğunu yaşadım. Geçen yıl Şampiyonlar Ligi’ni finalde kaybettik. Bu sene takım olarak en çok istediğimiz onu kazanmak.

BU turu atlayan Şampiyonlar Ligi’ni kazanacaktır. İki Türk takımı da çok güçlü. Daha önce de dediğim gibi keşke iki Türk takımı finalde karşılaşsaydı.”

‘Bir futboldur gidiyor...’

GİZEM Örge voleybolun Türkiye’de ilgi uyandırmaması ile ilgili olarak ise şu ifadeleri kullandı: “Türkiye’de bir futboldur gidiyor. Futbolda, voleyboldaki başarının 4’te 1’i olsa bırak Türkiye’yi dünya sallanır. Hep olimpiyatlara giden ve her sene Final-Four oynayan takımlarımız var ama maalesef Türkiye’de özellikle basında çok yer bulmuyor. Futbolun yarısı kadar haber yapılsa insanların haberi olacak ve takip edilecek.”

Haberin Devamı

‘Akbaş pozitif, Guidetti hırslı’

“MİLLİ Takım’la ilk Avrupa Ligi şampiyonluğumuzda Ferhat Akbaş’ın payı büyüktü. Akbaş, hayatımda gördüğüm en pozitif antrenör. Bazen ister istemez çok uzun bir süreçte olduğumuz için inişler çıkışlar oluyor. Ama o hep iyi motive ederek bunların üstesinden gelmemizi sağlıyor.
GIOVANNI Guidetti ise gerçekten çok hırslı ve her zaman ne kadar başarımız olursa olsun başarıya aç bir antrenör. Çalışmaktan hiç yorulmayan bir hocamız var bence bu çok önemli. Ekstra antrenman yapmak istediğinde ne zaman olursa olsun büyük bir keyifle çalışıyorlar. Biz çalışmak istedikçe daha çok seviniyorlar.”
‘Kim ve Gözde Abla favorim’

“EN beğendiğim hücumculardan birisi Kim. Onu gerçekten çok beğeniyorum. Çok komple bir oyuncu. Hücum açısından her yöne sahip. Bloğu, defansı ve servisi de çok iyi bir oyuncu. Gözde Abla (Sonsırma) da çok iyi bir oyuncu. Atakta ve defansta, komplike bir isim. Ayrıca enerji ve motive anlamında da takımı itiyor.”

Haberin Devamı

‘F.Bahçe maçını Giovanni çevirdi’

“ŞAMPİYONLAR Ligi’ndeki F.Bahçe maçında 2-0 geriye düşünce yenileceğiz korkusu elbette oldu. Onlarla bu sezon boyunca yaptığımız 5. maçtı. Onlar için de çok büyük bir psikolojik savaştı. Gerçekten çok iyi hazırlanmışlardı.
2. sette oyuna girdim ve çok korkarak başladım. İçerideki atmosfer, tribün ve çeyrek final maçı olması çok büyük bir baskı yaratıyordu. Giovanni Guidetti’nin bizi mola alıp sarsmasıyla, 3. sette bir geri dönüş yakaladık.”
‘Alışmam biraz zor oldu’
“NİLÜFER Bld.’den buraya gelip alışmak tabii ki zor oldu. Her şey değişiyor çünkü. Ben ilk geldiğim hafta antrenmanlara ayak uydurmam zor oldu. Antrenmanda 6’ya 6 yaptığımız maçlarda ‘Şampiyonlar Ligi finalinin ortasına mı düştüm’ dedim. Çünkü çok kaliteli bir voleybol olduğu için uyum sağlamak kolay olmuyor. Bir iki hafta sürdü bu süreç.”

Haberin Devamı