Gazete Vatan Logo
Basketbol 3 kupalı muhteşem G.Saray

3 kupalı muhteşem G.Saray

Galatasaray Odeabank, Fenerbahçe'yi yenerek Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde şampiyonluğunu ilan etti. Şampiyonluk maçını Zeynep Ene VATAN Spor okurlarına özel olarak yorumladı.

3 kupalı muhteşem G.Saray

Sezon içinde oynanan iki finalin ardından 2-2 eşitlikle gelinen ve şampiyonu belirleyecek nefes kesen final... Bir tarafta hem Türkiye Kupası’nı hem de Avrupa’nın en büyük kupasını kazanan ama 13 yıldır Türkiye şampiyonluğuna hasret ev sahibi Aslan, diğer tarafta yaptığı büyük yatırımlar ve müthiş kadrosuyla 2000’li yıllara damgasını vurmuş son şampiyon F.Bahçe.

Abdi İpekçi’yi dolduran müthiş G.Saray taraftarının desteğini arkasına alarak maça başlayan sarı-kırmızlılar daha ilk dakikalardan alan savunmasını tercih ettiler ve sayı bulmakta zorlanan F.Bahçe’ye karşı ilk 4 dakika 7-0, 4.5 dakika kala ise 11-1 G.Saray üstünlüğüyle geçildi.

HEPİNİZE TEBRİKLER...

Daha birkaç gün önce sahasında rakibini iki kez yenerek seriyi 2-2’ye getiren F.Bahçe ise ilk dakikadan itibaren hiçbir şekilde oyuna giremedi. Çok düşük atış yüzdesiyle oynayarak G.Saray lehine farkın açılmasına engel olamadı. Öyle ki devre sonunda 40-18 G.Saray öndeydi ve 3. periyodun sonunda ise iki takım arasındaki tarihi fark oluşmuştu: 63-31.

Desteğini bir dakika bile kesmeyen seyircisi önünde bu farkı yakalayan G.Saray son periyotta, skora güvenerek tempoyu iyice düşürdü ve 13 yıl sonra özlediği şampiyonluk kupasına uzanmayı başardı.

Başta 2000’deki son şampiyonlukta da takımın başında olan Ekrem Memnun olmak üzere tüm teknik ekibin, Türk ve yabancı oyuncularıyla müthiş bir sezon geçiren ve takım olmayı başaran, 3 kupayı da kazanarak Türk spor tarihine geçen sarı-kırmızılı kızları ve emeği geçen herkesi kutlamak lazım. Tebrikler G.Saray.

Haberin Devamı