Gazete Vatan Logo
Trabzonspor 3 puan Ekici

3 puan Ekici

Spor Toto Süper Lig 22. hafta kapanış maçında Trabzonspor evinde Kardemir Karabükspor'u konuk etti.

3 puan Ekici

Karadeniz derbisinde Fırtına 39’da Mehmet’in şık plasesiyle öne geçerken 43’te Traore ve 45+2’de Onur’un golleri bordo-mavilileri şoka soktu. Pes etmeyen Mehmet önce 84’te Cardozo’ya asist yaptı 89’da da serbest vuruştan ağları bulup galibiyeti Trabzon’a getirdi

HAFTANIN kapanış maçında Trabzon, Karabük’ü ağırladı. Karabük’un çiçeği burnunda teknik direktörü Yılmaz Vural takımının başında ilk maçına Trabzon deplasmanında çıktı.

Konuk takımın kalesine 39 dakikada gidemeyen Trabzon ilk pozisyonda usta ayağı Mehmet Ekici ile golünü buldu. Ceza alanı üzerinde kaleye hafif çapraz pozisyonda topla buluşan Ekici mükemmel bir vuruşla kaleci Waterman’ın solundan topu filelere gönderdi: 1-0.

KARABÜK yediği gole hemen karşılık verdi. Ahmet İlhan’ın orta şut karışımı vuruşu üst direkten döndü. Trabzonspor savunması uzaklaştırmaya çalışırken hatalı geri pası verdi. 43’te Traore sert bir şutla Hakan’ın solundan fileleri buldu: 1-1. İlk devrenin sonunda, 45+2’de Karabük öne geçti. Ahmet İlhan arka direğe ortasını yaptı, Hakan’ın sektirdiği topu Onur kaleye gönderdi: 1-2.

Haberin Devamı

KAHRAMAN MEHMET EKİCİ

2. yarıda futbol kalitesi düşerken konuk takım skoru korumaya çalıştı. 84’te kazanılan serbest vuruşu Mehmet Ekici kullandı, Cardozo yükseldi ve kafayla ağları buldu: 2-2. Beraberlik golünden sonra her iki takım da gol aradı. 86. dakikada Traore ceza alanı üzerinden sert vurdu, top direğin dibinden auta gitti. Skoru belirleyen ise günün kahramanı Mehmet Ekici’ydi. 88. dakikada kendisine yapılan faulde kazanılan serbest vuruşu kullanan Mehmet, Waterman’ın solundan direğin dibini buldu ve skoru belirledi: 3-2.