Gazete Vatan Logo
Galatasaray 3 puanı 'Alman' lazım

3 puanı 'Alman' lazım

Galatasaray ile Beşiktaş'ın yarınki derbide en büyük kozları ileri uçtaki panzerleri olacak.

3 puanı 'Alman' lazım

SÜPER Lig’in 32. haftasında G.Saray, TT Arena’da Beşiktaş’ı konuk edecek. Sarı-kırmızılılar 5.’lik hedefi, siyah-beyazlılar ise şampiyonluk için 3 puanı almanın peşinde. Bu kritik randevu iki takımın da en önemli kozları ileri uçtaki Alman yıldızları olacak.

ASLAN’DA Poldi bu sezon 28 lig maçında 12 gol attı, 6 asist yaptı. Kartal’da ise Gomez 24 golle krallık yarışının zirvesinde ve onun da 6 asisti var.

5 KARŞILAŞMALARI BERABERE BİTTİ

BU kritik randevu öncesi iki Panzer’in formasını giydiği takımların maçlarına baktık... Rekabetleri Podolski’nin Köln, Gomez’in ise Stuttgart forması giydiği 2005-06 sezonunda başlıyor ve toplamda 21 kez rakip oldular. Podolski 9, Gomez ise 7 kez galibiyet sevinci yaşarken 5 maç da berabere sonuçlandı. Bu müsabakalarda Podolski 2 gol atarken Gomez ise 8 kez fileleri havalandırdı.

TÜRKİYE’DEKİ TEK MAÇ GOMEZ’İN

İKİ futbolcu Bundesli-ga’nın yanı sıra Serie A’da da rakip oldu, ayrıca Şampiyonlar Ligi’nde de karşılaştı. Süper Lig’deki tek buluşmaları ise ilk yarıda Olimpiyat Stadı’ndaki derbiydi. Kartal, Sneijder’in golüne engel olamayıp 2. yarının başında geri düşmüş ancak hemen ardından Gomez’le skoru eşitlemiş ve Gökhan Töre ile de galibiyete ulaşmıştı.

Haberin Devamı