Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe 3'te 3 hayal değil!

3'te 3 hayal değil!

Güntekin Onay, UEFA Avrupa Ligi'nde yer alan üç takımımızın son 16 turu için şanslarını değerlendirdi:

3'te 3 hayal değil!

“Hapoel, Inter ve Southampton’ın grubundan çıkmayı başardı. İsrail temsilcisi kolay lokma değil ama Beşiktaş turun favorisi.Rusya Ligi’nde marta kadar maç olmaması ve ilk mücadelenin deplasmanda olması F.Bahçe için avantaj. Temsilcimiz turu geçecek güçte. 3 takım içinde en zorlu kurayı Osmanlı çekti. Ancak iyi bir kontratak takımı olan Başkent ekibi, Olympiakos’u eleyebilir.”

İKİ AY SONRA DÜŞEBİLİRLER

BEŞİKTAŞ’IN rakibi bu sezon Avrupa kupalarının sürpriz takımı Hapoel, saygı duyulacak işler yaptı. Şampiyonlar Ligi ön elemesinde önce Olympiakos’u eleyerek sürprize imza attılar. Ardından ilk maçı 5-2 kaybetmelerine rağmen Celtic’i 2-0 yenerek mucizeye çok yaklaştılar ama Şampiyonlar Ligi’ne kalamayıp kendilerini UEFA Avrupa Ligi’nde buldular. UEFA’da İngiliz ekibi Southampton ve Inter gibi iki güçlü takımın olduğu yerde gruptan çıkmayı başardılar.

INTER’İ deplasmanda yendikleri maç Avrupa’da ses getirdi. Onun da ötesinde evlerinde oynadıkları maçta İtalyan ekibini 2-0’dan 3-2 yenmeyi başararak tarihi bir zafer elde ettiler. Southampton’a da iki maçta kaybetmediler. İsrail Ligi’nde çok iyi gidiyorlar, 40 puanla liderler. Tüm bunlar gösteriyor ki Hapoel, iyi bir ekip yakalamış. Beşiktaş’ın favori olduğunu söylemekle birlikte çok dikkat edilmesi gereken bir eşleşme olacak. Tabii bugünkü form durumları ve momentumları belki 2 ay sonra olmayabilir. Ancak yine de Hapoel’in kolay lokma olmadığını belirtelim.

Haberin Devamı

ULTRA MODERN STATLARI BİR AVANTAJ

F.BAHÇE’NİN tur için net favori olduğunu düşünüyorum. Bunun ilk nedeni Rus Ligi’nde marta kadar maç yok. Maç eksiği ve ritmi önemli bir faktör. Geçen yıl da aynı turda Lokomotiv Moskova’yla eşleşen F.Bahçe, turu rahat geçmişti. Ayrıca coğrafi olarak da çok uzak bir deplasman değil ve korkulan iklim koşullarını elemine edecek ultra modern yepyeni bir statta oynayacak temsilcimiz.
TÜM bunların ötesinde tabii ki sportif açıdan bakarsak Rus temsilcisi özellikle evinde iyi futbol oynayan, bir ekip. İlk maçın deplasmanda olması da F.Bahçe’nin bir diğer avantajı. Bir başka faktör Rusya Ligi 4-5 yıl önceki yüksek bütçeli takımlardan çok daha uzakta olması. Rus Ligi’nin genel kalitesi daha düşük. Özellikle deplasmandaki maçın belirleyici olacağı bir eşleşme. Ancak ben F.Bahçe’nin turu geçeceğini öngörüyorum.
OSMANLI’NIN PİRE’DE YENİLMEMESİ ŞART
OSMANLI, oyun yapısı itibarıyla herkesi eleyebilecek bir takım. Gruplarda bunu gösterdiler. Olympiakos karşısında da şanslar eşit. Ancak yine de rakip Yunan şampiyonu ve geleneği olan büyük bir takım. Kendi evlerinde, Pire’de her zaman iyi sonuçlar alan bir kültüre sahipler. Avantajımız Osmanlıspor’u tanımamaları.
3 temsilcimiz içinde işi en zor olan kabul etmek gerekir ki Osmanlıspor. Karaiskakis cehenneminden ilk maçta iyi bir sonuç şart. Nijeryalı Ideye, Trabzon’dan tanıdığımız Marin ve Cardozo ile Cambiasso en iyi oyuncuları. Ayrıca daha önce F.Bahçe ile adı geçen Sırp orta saha oyuncusu Milivojevic, Olympiakos’un en gözde futbolcuları. İyi bir kontratak ekibi olan Osmanlı, Pire’de yenilmezse bu turu geçer. Kısacası 3’te 3 hayâl değil.

Haberin Devamı