Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar 35 çocukta doping

35 çocukta doping

‘Sıfır tolerans’ ilkesiyle mücadeleye karşın Türk sporunda doping vakaları 18 yaşın altına kadar indi

35 çocukta doping

TÜRK sporundan dopingin kazınması için başta Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Gençlik ve Spor Bakanlığı ile birlikte sporun bütün kesimleri ‘sıfır tolerans’ sloganıyla mücadele veriyor. Ancak bu illetten tamamen kurtulmanın imkanı yok gibi gözüküyor...

ŞAMPİY10’UN edindiği bilgiye göre doping vakaları 18 yaşın altına kadar indi. Daha önce atletizm branşı başta olmak üzere çocuk yaşta sayılacak sporcularda tek tük doping kullanımına rastlanıyordu. Fakat son 1 yılda bu olaylarda adeta patlama yaşandı.

YAPILAN bütün kontrollere ve uyarılara karşın performans gerektiren hemen bütün branşlarda tam 35 çocuğun yasaklı madde kullandığı ortaya çıktı. Son olarak her ikisi de 16 yaşında iki sporcunun dopingli olduğu anlaşıldı. Biri güreşçi, Kırkpınar’dan, yani Er Meydanı’ndan... Diğeri ise kickboksçu...

YİNE KIRKPINAR’DAN

BİRİ?şampiyon unvanlı her iki genç de yasaklı madde kullandıkları tespit edilince ceza kullarına sevk edildiler. Özellikle Kırkpınar’da artan doping vakaları üzerine federasyon tarafından kontrollerin sıklaştırılacağı yönünde açıklanma yapılmasına karşın yine yasaklı madde kullanan 16 yaşında bir sporcunun belirlenmesi dikkat çekti.

Haberin Devamı

BU konuda Gençlik ve Spor Bakanlığı başta olmak üzere bütün federasyonlar antrenörlerini ve sporcularını uyarmalarına rağmen dopingin önüne geçilememesi üzerine ilgili kurum ve kuruluşların yeniden kolları sıvayarak çalışmalara başlayacağı öğrenildi.