Gazete Vatan Logo
Süper Lig 4 büyük kulüp bir arada!

4 büyük kulüp bir arada!

Edirne Belediyesince yaptırılan taraftar heykeli, 4 büyük takımın simgelerini Türk bayrağı altında bir araya getirecek.

4 büyük kulüp bir arada!

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, heykelin hazırlandığı Karaağaç Mahallesi'ndeki atölyede gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen yıl yeniledikleri kaldırımlarda Trabzonspor, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın renklerine ve futbolcularının isimlerine yer vererek, sporun dört büyük kulübünün Edirne'de simgeleşmesini sağladıklarını hatırlattı.

Benzer bir uygulamayı, Güngör Mazlum ve Zübeyde Hanım caddelerinin kesiştiği noktaya yapılacak "Taraftar Parkı"nda da hayata geçirmeye karar verdiklerini belirten Sedefçi, "Parkımızda 4 büyük kulübümüzün formasını taşıyan sporcuların, Türk bayrağının ve futbol topunun yer aldığı bir heykel bulunacak. Heykelin bir parçası olacak dört büyük takımın sembolleri aslan, kaplan, kanarya ve kartal da heykeltraşımız tarafından hazırlanıyor" dedi.

Parkın açılışını ağustos ayında yapmayı planladıklarını ifade eden Sedefçi, parkın ve heykelin taraftarların ilgi odağı olacağına inandığını söyledi.

Heykelin, taraftarlarların galibiyet kutlamalarındaki buluşma noktası olmasını hedeflediklerini belirten Sedefçi, şunları kaydetti:

"Taraftarlarımızın Avrupa galibiyetlerinde burada beraber eğlenmelerini, kardeşçe, dostça kol kola girmelerini istiyoruz. Sporun barış ve kardeşilik olduğunun Edirne'deki somut ifadesinin oluşması için bu çalışmayı yapıyoruz. Spora büyük bir sevgimiz olduğunu bildiğimiz için de 4 büyük kulübüzümün taraftarlarına bir hediye vermek istedik. Bir Avrupa şampiyonası maçında galip gelen takımımızın taraftarları toplanarak araçlarla tur atıyorlar. Buluşma noktası burası olsun, taraftarlar çağdaş bir şekilde konvoya katılarak kutlama yapsınlar. Taraftarların buluşma noktasının burası olacağını düşünüyorum."

75 bin liraya mal olacak

Heykeltraş Müslüm Özcan tarafından polyester ve demir kullanılarak hazırlanacak heykelde, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor formalı 4 futbolcu ve her futbolcunun önünde aynı takımın sembolü yer alacak. Futbolcuların çevrelediği Türk bayrağı sarılı anıt üzerinde de futbol topu yükselecek. Parkta havuzla çevrili bir kaidenin üstünde yer alacak 7,5 metre yüksekliğindeki heykel, 75 bin liraya mal olacak.

Haberin Devamı