Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar 4 doping kesin 10 tanesi de yolda!

4 doping kesin 10 tanesi de yolda!

DOPİNGLE SAVAŞINI KARARLILIKLA SÜRDÜREN TÜRKİYE YENİ BİR SKANDALLA KARŞI KARŞIYA

4 doping kesin 10 tanesi de yolda!

Biyolojik pasaportunda sorun çıkan 4 atlette doping tespit edilirken VATAN’ın edindiği bilgiye göre bu sayıya yenileri eklenebilir

DOPİNG konusunda art arda patlayan skandallarla sarsılan Türkiye, bu konudaki mücadelesini sıfır toleransla sürdürmeye devam ederken daha önceki federasyon ve antrenörlerden kalan vakalar yine baş ağrıttı ve biyolojik pasaportlarında sorun çıkan 4 atlette doping tespit edildi.

ÜLKEMİZİ 2012 Londra Olimpiyat Oyunları’nda temsil edenlerin de bulunduğu 4 kadın atletin durumu Uluslararası Atletizm Federasyonu (IAAF) ve Uluslararası Anti Doping Ajansı (WADA) tarafından Türk Atletizm Federasyonu’na bildirildi.

DEVLET KARARLI

BU kuruluşlar, Ümmü Kiraz, Bahar Doğan, Semiha Mutlu Özdemir ve KKTC kökenli Melis Redif’in, uzun süreden beri yapılan kontrollerin ardından biyolojik pasaportlarındaki sapmalarla doğru orantılı olarak doping maddesi kullandıkları kanaatine vardı. Sporcuların en az 4 yıl atletizmden men cezası almaları bekleniyor.

WADA kısa bir süre önce Türkiye’de yaptığı uluslararası toplantının ardından yaptığı açıklamada Türkiye’nin gösterdiği çabayı övmüş, kesinlikle toleranssız ve savaşla mücadele eder gibi karşılık vereceklerini de dile getirmişti. Konu üzerinde açıklama yapan Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç da, “Kesinlikle kirli madalya istemiyoruz” diyerek devlet kararlılığının altını çizmişti.

Haberin Devamı

TÜRKİYE özellikle Mehmet Terzi federasyonu döneminde doping vakaları nedeniyle uluslararası arenada büyük sıkıntılar yaşamış, aralarında başantrenör Muharrem Or’un da bulunduğu pek çok görevli ağır cezalar almıştı. Bu arada VATAN’ın edindiği bilgiye göre uluslararası takip havuzunda bulunan 20 Türk atleti arasından biyolojik pasaporta bağlı olarak kısa bir süre içinde 10-12 arasında dopingli Türk sporcu çıkması bekleniyor.