Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar 4 sporcumuz yarı finalde

4 sporcumuz yarı finalde

1. Avrupa Oyunları'nda (Bakü 2015) mücadele eden milli karateciler Serap Özçelik, Merve Çoban, Burak Uygur ve Erman Eltemur yarı finale yükseldi.

4 sporcumuz yarı finalde

Crystal Hall'de yapılan karate kumite disiplini müsabakalarında kadınlarda 3, erkeklerde ise 2 Türk sporcu tatamiye çıktı.

Kadınlar 50 kilo A Grubu'nda yarışan Serap Özçelik, Hırvat Monika Berulec'i 3-0, Azerbaycanlı Nurana Aliyeva'yı 6-0, Avusturyalı Bettina Plank'ı 3-0 yendi. Milli sporcu, 6 puanla grubunu ilk sırada tamamlayarak yarı finale yükseldi.

Merve Çoban, 61 kiloda çıktığı maçlarda B Grubu'nda Hırvat Ana Lenard ile 0-0 berabere kaldı. Slovak Ingrida Suchankova'yı 2-0, Azeri Farida Abiyeva'yı ise 2-1 yenen Çoban, yarı finale kaldı.

55 kiloda B Grubu'nda mücadele eden Tuba Yakan ise Lüksemburglu Jenny Warling'i 5- 0 mağlup etmesine rağmen Hırvat Jelena Kovacevic ile berabere kalması ve Azeri Ilaha Gasimova'ya 1-0 yenilmesi sonucu turnuvadan elendi.

Erkekler de üst turda

Erkekler 67 kiloda tatamiye çıkan Burak Uygur, B Grubu'nda Macar Yves Martial Tadissi'yi 2-0 mağlup ederken, Hırvat Danil Domdjoni ile 0-0 berabere kaldı. Uygur, son maçında Alman Ricardo Giegler'e 1-0 yenilmesine rağmen topladığı 3 puanla grubunu 2'nci sırada tamamladı ve yarı final bileti aldı.

Haberin Devamı

Erman Eltemur da 71 kilo A Grubu'nda Letonyalı Ruslans Sadikovs'u 1-0, Azeri Rafael Aghayev'i 5-3 ve Ukraynalı Illya Nikulin'i 4-0 mağlup etti. Grubunu lider bitiren Eltemur, adını yarı finale yazdırdı.

Milli sporcular, madalya mücadelesine akşam seansında yapılacak maçlarla devam edecek.