Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar 42 yıllık hasret sona erdi!

42 yıllık hasret sona erdi!

1971 senesinde İzmir’de ev sahipliği yaptığımız Akdeniz Oyunları’nda Özden Ezinler ile gümüş madalya kazanan Türk eskrimi bundan sonra düzenlenen 10 Akdeniz Oyunları’nda madalya kazanma başarısı gösterememişti.

42 yıllık hasret sona erdi!

Bu hasret dün Mersin’de sona erdi. XVII. Akdeniz Oyunları’nda piste çıkan sporcumuz İrem Karamete bayanlar flöre branşında bronz madalya kazandı.

CNR Yenişehir Fuar Alanı’nda düzenlenen eskrim müsabakalarının ilk gününde Bayanlar Flöre, Bayanlar Kılıç ve Erkekler Epe müsabakaları oynandı.

İrem Karamete, 8 sporcunun katıldığı Bayanlar Flöre branşında ilk turda galibiyet elde edemedi. Sırası ile İtalyan Carolina Erba’ya 5-0, Tunuslu Ines Boubakri’ye 5-3 ve Libyalı Mona Shaito’ya 5-2 yenilen İrem, çeyrek finalde karşılaştığı Fransız rakibi Gaelle Gebet’i 15-12 yenmeyi başararak yarı finale yükseldi.

İlk turda karşılaştığı Tunuslu Ines Boubakri ile yarı finalde tekrar eşleşen İrem Karamete, bu maçı 15-5 kaybederek finale çıkma şansını kaybetti ve XVII. Akdeniz Oyunları’nı 3. sırada tamamlayarak bronz madalya kazandı.

Aynı branşta mücadele eden sporcumuz Cansu Umay Vardar çeyrek finalde elenirken Erkekler Epe branşında piste çıkan sporcularımızdan Yusuf Bojte çeyrek finale çıkma maçında ve Okan Karadeniz de çeyrek finalde turnuvaya veda ettiler. Dün oynanan diğer bir branş olan Bayanlar Kılıç branşında ise Ilgın Sarban ve Ayşe Iryna Kravchuk çeyrek finale çıkmak için karşılaştıkları rakiplerine yenilerek elendiler.

XVII. Akdeniz Oyunları’nda bugün Bayanlar Epe, Erkekler Flöre ve Erkekler Kılıç müsabakaları oynanacak.

Ülkemize Akdeniz Oyunları’nda madalya kazandıran son erkek eskrimcimiz ise 1983 senesinde Kazablanka’da düzenlenen Oyunlar’da bronz madalya kazanarak podyuma çıkan Haluç Yamaç’tır. Erkeklerdeki madalya hasretimiz 30 yıldır devam ediyor.

(Parat Ripost)

Haberin Devamı