Gazete Vatan Logo
Futbol 4X100 akı Bolt

4X100 akı Bolt

Usain Bolt’la Pekin’i sallayan Jamaika 4x100’de de dünya rekoru kırıp zirveye çıktı

Bayanları diskalifiye olurken, Jamaika erkeklerde hatasız koştu ve ABD’nin rekorunu 30 salise geliştirerek 37.10 ile altın madalya aldı.

USAIN Bolt’un ’insan olmadığını’ düşünenlere şimdi yeni bir bilmece var çözülecek. Genel olarak Jamaikalılar’a ne gibi bir tanımlama getirebiliriz? 4x100 metre bayrakta Jamaika öyle bir dünya rekoru kırdı ki akıllara seza. 90’ların başından beri yürürlükte olan 37.40’lık rekor gitti taa 37.10’a düştü. Trinidad’ın ikinciliği ve Japonya’nın üçüncülüğüne kimseler bakmadı. 3. sırada bayrağı alan Usain Bolt beklendiği gibi şimşek gibi fırladı. Bayrağı Asafa Powell’a güvenle verdi. Biliyordu ki rekorunu iki kez kırdığı arkadaşı gerisini rahatlıkla getirebilirdi. Bir de ona arkadan eşlik etti ki neredeyse diğer atletleri geçecekti Bolt.

YÜZÜCÜ OLSA 9’LAR MIYDI?

NESTA Carter ve Michael Frater’ı da unutmayalım ve Jamaikalılar’a şapka çıkartalım. 3 altınını 3 dünya rekoruyla süsleyen Usain Bolt içinse aklıma şu geliyor: Yüzücü olsa 9 altın alır mıydı? Pekin’e gelirken Rus atletlere sorsalardı “4x100 kadınlar bayrak yarışında bronz madalyaya ne dersiniz” diye inanın öpüp başlarına koyarlardı. Bu işin Amerikası var Jamaikası var. Rusya da en iyi üçüncü olabilirdi.

RUSLAR’A PİYANGO VURDU

AÇIKÇASI Amerikan takımının erkeklerine özenerek yarı finalde bayrak düşürmesi muhtemelen Ruslar’a gümüş umudu getirdi. Ama öyle bir final oldu ki! Evgeniya Polyakova, Aleksandra Fedoriva, Yuliya Guschina ve Yuliya Chermoshanskaya’dan oluşan dörtlü 42.31’le finişi en önde geçti.

SADECE Jamaika değildi bayrak değiştiremeyen. Britanya da aynı sıkıntıyı yaşamıştı. Bir de bu iki takıma diskalifiye edilen Polonya’yı ekleyin. Düşünün Belçikalılar gümüş madalya kazandılar. Nijerya’ya da bronz madalya düştü.

Haberin Devamı