Gazete Vatan Logo
Galatasaray 4x4'lük Euroleague

4x4'lük Euroleague

Euroleague, Anadolu Efes ve F.Bahçe’nin ardından Karşıyaka ile Darüşşafaka’yı da Avrupa Ligi’ne dahil etti

4x4'lük Euroleague

THY Euroleague yönetiminden Darüşşafaka Doğuş ve Pınar Karşıyaka’ya iyi haber geldi. Avrupanın 1 numaralı organizasyonunda dün yapılan resmi açıklamada Türkiye Basketbol Ligi şampiyonu Pınar Karşıyaka’ya B lisansı ve Darüşşafaka’aya da wild card verilerek THY Avrupa Ligi’ne katılma hakkı tanındığı belirtildi. Böylece Türkiye, gelecek sezon A lisansı bulunan Anadolu Efes ve F.Bahçe Ülker’in yanı sıra Karşıyaka ve Darüşşafaka’yla birlikte ilk kez Devler Ligi’nde 4 takımla temsil edilecek.

4 temsilcimizin yanı sıra CSKA Moskova, Maccabi, Olympiacos, Panathinaikos, Laboral, Real Madrid, Barcelona, Zalgiris, Milano, Khimki, Strasbourg (wild card), Bayern Münih (wild card), Lokomotiv Kuban (wild card), Kızılyıldız, Cedevita, Limoges ve Sassari’nin gelecek sezon Euroleague’i oluşturacağı da ifade edildi.

ÖTE yandan kritik Euroleague toplantısında Eurocup için ligdeki sonuçlara göre Trabzonspor ve Banvit’in dışında Beşiktaş ile G.Saray’a da wildcard çıktı. Bu karar sonucunda gelecek sezon Türkiye, Eurocup’ta da 4 takımla temsil edi-

Haberin Devamı

lecek.