Gazete Vatan Logo
Beşiktaş 588 gün sonra...

588 gün sonra...

Vodafone Arena’da yarın akşam Fenerbahçe’yi ağırlayacak olan Siyah-Beyazlılar, son 3 maçtır yenemediği rakibini 40 bin taraftarı önünde yıkmayı hedefliyor. Kartal, dev maçta sahasından galibiyetle ayrılırsa camiasına tam 588 gün sonra bu sevinci yaşatacak.

588 gün sonra...

Süper Lig’de yarın oynayacağı Fenerbahçe maçıyla kritik bir viraja girecek olan Siyah-Beyazlılar, bu karşılaşmadan kayıpsız ayrılıp şampiyonluk yolunda yürüyüşünü sürdürmeyi planlıyor. Bu doğrultuda zorlu mücadeleye mutlak 3 puan parolasıyla hazırlanan futbolcular, eğer derbide Fenerbahçe’yi yenmeyi başarırsa tam 588 gün sonra Sarı-Lacivertliler karşısında galibiyet görecek.

Son olarak geçen sezonun ilk yarısında 27 Eylül 2015 tarihinde Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynadığı karşılaşmada rakibini devirmeyi başaran Beşiktaş; Dusko Tosic (k.k.) ve Robin van Persie’nin sayılarına; Simon Kjaer (k.k.) ve Mario Gomez’in (2) golleriyle karşılık verip galibiyete uzanmıştı. Bu mücadelenin ardından çıktığı 3 resmi maçtan da galip ayrılamayan Siyah-Beyazlılar, Arena’da 40 bin taraftarı önünde Kanarya’yı devirip taraftarına bu sevinci yaşatmayı planlıyor.

Vodafone Arena’da kayıp yok!

Beşiktaş’ın Vodafone Arena’da oynadığı 17 lig maçında bileği bükülmedi. İlk kez 11 Nisan 2016’da Bursa’yı konuk eden ve rakibini 3-2’lik skorla geçen Kartal, oynanan 17 karşılaşmanın 14’ünü kazandı, 3 kez berabere kaldı. Beşiktaş, 11 Nisan 2016’da açılışını yaptığı Vodafone Arena’da bugüne kadar 27 resmi maça çıktı. 23 farklı rakibe karşı lig, kupa ve Avrupa’da 20 galibiyet, 6 beraberlik yaşayan Kara Kartal, tek yenilgisini bu haftaki rakibi Fenerbahçe karşısında yaşadı. 5 Şubat 2017’de Türkiye Kupası’nda rakibine 1-0 mağlup olan Kartal’ın, bu periyotta gol atamadığı tek maç da yine Fenerbahçe derbisiydi.

Haberin Devamı

(Fanatik)