Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar 600 gönüllü "İçerdeki Çocuklar" için koşacak

600 gönüllü "İçerdeki Çocuklar" için koşacak

Anneleri hapishanede olduğu için parmaklıklar arkasında yaşamak zorunda kalan çocukların oyun ve eğitim imkanlarının iyileştirilmesine yönelik çalışmalar yürüten Türkiye Çocuklara Yeniden Özgürlük vakfıİçerde Çocuk Var Projesi’ne katkıda bulunmak isteyen aralarında Demet Kutluay gibi ünlü isimlerin de bulunduğu 600 gönüllü, 38. Vodafone İstanbul Maratonu’nda koşacak.

600 gönüllü "İçerdeki Çocuklar" için koşacak

Türkiye’de anneleriyle birlikte hapishanelerde kalmak zorunda olan 0-6 yaş arası çocuk sayısı yaklaşık 500 civarında. Kadın Ceza Infaz Kurumlarında var olan anaokulu ve kreşlerin yenilenmesi, olmayanların ise yapılması için iki yıl önce Türkiye Çocuklara Yeniden Özgürlük vakf tarafından başlatılan “İçerde Çocuk Var Projesi”, toplumun her kesiminden destek görmeye devam ediyor.

Projeye bağış toplayarak destek vermek isteyen 600 gönüllü, 13 Kasım’da gerçekleştirilecek 38. Vodafone İstanbul Maratonu’nda “İçerde Çocuk Var” yararına koşacak.

Hazırlıklar 6 ay sürdü

Konuyla ilgili bilgi veren Proje Koordinatörü Yusuf Öztürkkan, Türkiye Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfı (TCYOV)- İçerde Çocuk Var Projesi olarak gerçekleştirilecek bağış koşusu için Adım Adım İPK Platformu ile çalıştıklarını belirterek, hazırlıkların yaklaşık 6 aydır sürdüğünü söyledi. Türkiye’nin önde gelen firmalarının da projeye destek verdiğini aktaran Öztürkkan, şöyle konuştu:

“Toplumun her kesiminden büyük destek görüyoruz. Bağış koşusuna da hem kurumsal hem de bireysel gönüllülerden çok büyük bir ilgi var. Abdi İbrahim İlaç, Angelini İlaç, Atallian Service, Coca Cola CCI, Eczacıbaşı ESAN, Expanscience Laboratuvarları, Hasbro Türkiye, Pfizer Türkiye ve Sandoz Türkiye gibi ülkemizin önde gelen şirketleri ile İstanbul Diş Hekimleri Odası projemize destek için koşacak. ‘İstrunbul’ ve ‘Bu Kızlar Nereye Koşuyor’ koşu grupları ile Demet Kutluay gibi ünlü isimlerin de bulunduğu bireysel koşucularımızla birlikte 600 civarında gönüllümüzle İstanbul Maratonu’nda çocuklar için koşacağız.”

Haberin Devamı

Bakırköy yenilendi sırada Gebze, Sivas ve Adana var

Projenin ilk hedefi olan 0-6 yaş arası 38 çocuğun yararlandığı Bakırköy Kadın Cezaevi’ndeki anaokulunu yenilediklerini aktaran Proje Koordinatörü Yusuf Öztürkkan, buradaki çocukların, en iyi anaokullarının sahip olduğu koşullara kavuştuğunu görmekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Gebze’de iki katlı yeni bir anaokulu inşaatına devam ettiklerini ve Ocak sonunda açmayı planladıklarını söyleyen Öztürkkan, üçüncü anaokulunun ise Sivas’ta olacağını açıkladı. ‘İçerde Çocuk Var’ projesinin amacının çocukların hayatına dokunarak geleceğe dair umutlarını yeşertmek olduğunu ifade eden Öztürkkan, İstanbul Maratonu’nda toplanan bağışlarla Adana Karataş Kadın Kapalı Cezaevi’nin kreş/anaokulu birimini yapmayı ve çocukların temel ihtiyaçlarını karşılamayı planladıklarını açıkladı.

Haberin Devamı

Bağış koşusu nasıl yapılıyor?

Öztürkkan, bağış koşusu yapmak için http://ipk.adimadim.org adresinden bağış koşusu kaydı açıldığını belirterek, bu aşama hakkında ise şu bilgileri verdi:

“Bu kayıtta Vakıf ve proje olarak bize bağış yapılmasının sağlanacağı kredi kartı, havale ve EFT bilgilerimiz var. Bağış koşucusu maratondan 15 gün önce tüm sosyal çevresine mail ve sosyal medya aracılığı ile bir mesaj gönderir. Burada İstanbul Maratonu’nda koşacağını belirtir ve İçerde Çocuk Var Projesi’nin Adana Cezaevi anaokulu yapımı için sosyal çevresinden bağış desteği ister. Buradaki amaç, koşucunun maillerini maksimum insana ulaştırmasıdır. Akabinde maraton günü koşar ardından yine 15 gün boyunca koştuğunu ve halen bağış beklediğini belirten mailler gönderir. Bağış yapılan tüm ödemeler direkt bizim Vakıf hesabımıza gelir. Koşucu paraya asla dokunmaz.”

Haberin Devamı

Runatolia Maratonu’na gönüllü koşucu olarak katılabilirsiniz

Proje Koordinatörü Yusuf Öztürkkan, projeye destek vermek isteyenler için de şunları söyledi:

“İstanbul Maratonu’nun ardından Mart 2017’de Runatolia Maratonu’nda yine gönüllüler olarak çocuklar için koşacağız. Proje destek vermek isteyen yeni bireysel ve kurumsal bağış koşucuların bizlere katılması bizleri mutlu edecek. Ayrıca Vakfımız ve projemiz için düzenli bağışçı olabilir, çocuklar için malzeme yardımı yapılabilir. Ancak bu malzemelerin kesinlikle kullanılmamış olması lazım.”