Gazete Vatan Logo
Galatasaray 72.5 milyonluk operasyon

72.5 milyonluk operasyon

Transfer döneminde sessiz kalan Galatasaray maddi olarak ağır bir külfetten kurtuldu.

72.5 milyonluk operasyon

Kontratı biten oyuncuların yanı sıra oynamadığı halde astronomik paralar kazanan çok sayıda isim cebini doldururken Aslan ise mali fair play kıskacından kaçamadı. Takımdan yollanan oyuncuların

21 milyon Euro’luk yıllık ücretinden kurtulan Cimbom 8.7 milyon Euro da bonservisi kasasına koydu.

YILLARDIR fazla fazla yapılan transferlerle G.Saray kadrosu sürekli kabarırken maliyet açısından da astronomik bir durum ortaya çıktı. Geçtiğimiz sezon Duygun Yarsuvat ve ekibinin yönetiminde bu oyuncuların bir kısmı önce kiralık ardından da bonservisleri ile yollanırken bu sezon öncesinde ise operasyon tam anlamıyla sonuca ulaştı ve toplam 27 futbolcu gönderildi.

Aydın Yılmaz, Nordin Amrabat, Dany, Pandev, Eboue, Gökhan Zan, Engin Baytar, Felipe Melo, Yekta Kurtuluş, Kaan Baysal, Berk Yıldız, İbrahim Coşkun, Sinan Bolat ve Yiğit Gökoğlan bu süreçte G.Saray ile yollarının ilelebet ayıran oyuncular oldu. Bu isimler arasında sadece Amrabat 3.5 milyon Euro ve Melo ise 3.7 milyon Euro’luk bonservis bedelleri ile Cimbom’a getiri sağlarken Alex Telles de Inter’e kiralık olarak giderken kazandırdığı 1.5 milyon Euro’luk bedel ile takıma nefes aldırdı.

Haberin Devamı

ANCAK bu bedellerin dışında sarı-kırmızılıların asıl kazancı futbolcuların yıllık ücretlerinden kurtulması oldu. Her biri yüksek kontratlarla takıma getirilen ve katkıları her dönem sorgulanan isimler oynamak bir yana 18 kişilik kadroya dahil olmasalar bile Türkiye’de başka kulüplerde hiçbir zaman bulamayacakları paraları G.Saray’dan kazandılar.

İŞTE bu oyuncuların gitmesi ile birlikte hem teknik heyet elindeki kalabalık kadrodan kurtularak daha rahat bir çalışma ortamı buldu hem de yönetim bazı oyuncuların yıllık ücretlerinin bir kısmını ödese de toplamda 72.5 milyon TL’lik gider hanesini gelecek sezonlar için de temizleyerek UEFA ile yapılacak mali fair play görüşmeleri için rahat bir nefes aldı.

6 MiLYON EURO'LUK AÇIK

TAKIMDA düşünülmeyen isimlerden Dzemaili, Ontivero ve Umut Gündoğan gönderilse de maaşlarından kurtuluş olmadı. 2.1 milyon Euro kazanan İsviçreli oyuncu Genoa’ya giderken maaşının 1.3 milyon Euro’sunu G.Saray ödeyecek. Slovenya’nın yolunu tutan Ontivero’nun 450 bin, Şanlıurfa’ya transfer olan Umut’un ise ücretinin 150 bin TL’lik bölümü Aslan’ın kasasından çıkacak.

Haberin Devamı