Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar 9 ülkeden 26 elit atlet katılacak!

9 ülkeden 26 elit atlet katılacak!

Katılımın 10 bin kişi olması beklenen maratonda 9 ülkeden 26 elit atlet de koşacak.

9 ülkeden 26 elit atlet katılacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ tarafından organize edilen ve katılımın 10 bin kişi olması beklenen Vodafone İstanbul Yarı Maratonu'nda 9 ülkeden 26 elit atlet de koşacak.

Vodafone Türkiye'den yapılan açıklamaya göre, tarihi yarımadada 26 Nisan Pazar günü koşulacak maratona, ABD, Bahreyn, Belarus, Eritre, Etiyopya, Güney Afrika, Kenya, Rusya ve Ukrayna'dan 13 erkek ve 13 kadın olmak üzere 26 elit atlet katılacak.

Erkeklerde Kenyalı Wilson Kiprop ve Etiyopyalı Deriba Merga ile kadınlarda son dünya yarı maraton şampiyonu Kenyalı Gladys Cherono gibi atletler maratonda yarışacak.

Ayrıca erkeklerde Kenyalı Martin Kiptoo Lel, Paul Mutero Kuira, Leonard Langat ve Titus Mbishei ile kadınlarda yine Kenyalı Helah Kiprop gibi atletler de yarışa davet edildi.

Dünya rekoru hedefi için yeni düzenlemeler

Vodafone İstanbul Yarı Maratonu parkuru, dünya rekoru hedefi için bu yıl yeni düzenlemelerle geliştirildi.

Rakım farkı bulunmayan parkur, dünyanın en düz ve en hızlı parkurlarından biri olacak şekilde hazırlandı. Yarışın en hızlı şekilde koşulabilmesi için parkur üzerindeki dönüş noktaları, başlangıç ve bitiş alanları yeniden düzenlenerek Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) sertifikası için yeniden ölçümlendi.

Haberin Devamı

Dünya rekorunun geçerli olması için de gerekli önlemler alındı. Buna göre, Vodafone İstanbul Yarı Maratonu'nda "foto finish" sistemi kurulacak ve ölçüm ekibinden bir sorumlu yarışı takip edecek. Ayrıca, daha önce dünya rekoru tecrübesi bulunan tavşan atletler de yarışta elit atletlere tempo verecek.

Vodafone İstanbul Yarı Maratonu, bu yıl Yenikapı miting alanında başlayıp Balat istikametinden dönüşle yine Yenikapı'da son bulacak 21 kilometrelik parkurda koşulacak.