Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar 94 yıllık tarihimizde bir ilk!

94 yıllık tarihimizde bir ilk!

94 yıllık tarihimizde eskrimde ülkemize ilk Avrupa ve dünya şampiyonluğunu kazandıran İbrahim Ahmed Acar, Türkiye'nin gündemine oturdu.

94 yıllık tarihimizde bir ilk!

Yıldızlar kategorisinde ABD'li Walker'ı nefes kesen finalde 15-13 mağlup eden Acar'ı ilk kutlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç oldu. Acar şampiyona sırasında yaşadıklarını ve duygularını şöyle anlattı:

DEVAMI DA GELECEK

"Çok mutluyum. Benim için dünya şampiyonasının diğer yarışmalardan farkı yok. Bugüne kadar Türkiye'de böyle bir başarı yaşanmamıştı ama bu yaşanmayacak anlamına gelmez. Eskrime Yaz Spor Okulları'nda başladım. Oraya gittim, birçok branş vardı. Eskrim benim ilgimi çekti ve öyle başladım. 7 yaşında başladım ve 10 yıldır çalışıyorum. Herkes gibi ben de çok çalıştım. Ama herkes çalışıyor, önemli olan o anda iyi motive olmak. Ben iyi motiveydim ve başardım. Heyecan ve stres yaşamadım, rahattım. Maçtan sonra ailemle görüştüm. Annem ve babam çok mutluydu. İnşallah başarıların devamı diğer kategorilerde de gelecek."

YOLU AÇIK OLSUN

Eskrim Federasyonu Başkanı Murat Atalı, 1 ay içinde biri Avrupa diğeri dünya şampiyonluğu olmak üzere iki altın madalya kazanan İbrahim'le gurur duyduklarını söyledi. Atalı, şöyle konuştu: "Bu başarı sadece eskrim tarihimizin değil, spor tarihimizin de en önemli başarılarından biri. Bir ayda hem Avrupa hem dünya şampiyonu olan bir sporcumuz var. İbrahim'in yolu bundan sonra olimpiyat şampiyonluğu yoludur."

Haberin Devamı

Akşam