Gazete Vatan Logo

Sonunda bitti

A Milli Takımımız formalite maçında Finlandiya ile berabere kalarak eleme grubunu tamamladı.

Sonunda bitti

Cuma günü İzlanda’dan alınan mağlubiyet Rusya hayâllerimizi tüketmişti, çok sancılı geçen eleme grubunun son maçına dün Finlandiya deplasmanında çıkan Ay-yıldızlılar sahadan beraberlikle ayrıldı ve 2018 Dünya Kupası macerası sona erdi.

ŞU maçın çok mu önemi var demek lazım ama milli duygumuz buna engel. Evet Dünya Kupası için iddiamız kalmasa da Fin galibiyeti ülke puanına yazılacaktı. İzlanda hezimeti sonrası bu maça çıkmak zordu.

BU zorluğu ilk yarıda gördük. Cenk 2 güzel golle üzerine düşeni fazlasıyla yaptı. Rakibin üzerimize gelmesine engel olamadık. Ve ne hikmetse kırılgan bir takıma dönüştük. Öne geçip maçı 2-2’ye hatalarımızla biz taşıdık. Artık herkesin şapkasını önüne koyma zamanı!

34’TE Finlandiya’da gole yaklaştı. Pohjanpaio solumuzdan ceza sahasına hızlı girdi vuruşunda kaleci Volkan’dan önce Çağlar kademeye girdi.

KALECİYİ ÇARESİZ BIRAKTI

37’DE Hakan uzak mesafeden vurdu, az farkla aut. 40’ta taçtan gelen topa Okay kafayı ters vurdu, Volkan son anda topu kurtardı, korner. 56’da İsmail’in ortasında Cenk topa dokunamadı ama 1 dakika sonra 57’de topu çekip ölü noktaya o kadar güzel vurdu ki, kaleciyi çaresiz bıraktı: 0-1.

Haberin Devamı

59’DA Yusuf pasını çıkardı, Hakan istediği vuruşu yapamadı. 63’te büyük bir tehlike atlattık. Pohjanpalo’nun vuruşunda Volkan kalede devleşti. 73’te Oğuzhan güzel getirdiği topta son vuruşu da güzel yapsaydı 2. golümüz garantiydi. 76’da kaçırdıklarımızın bedelini kalemizde gol olarak gördük.

LOD’UN ortasında Arajuuri arkada gelişine vurdu: 1-1. 80’de Pohjanpalo bela olmaya devam etti, vuruşunda Volkan ve korner. 83’te Emre Mor’un pasında Cenk işini kusursuz yaptı: 1-2. 88’de Pohjanpalo affetmedi ve skoru dengeledi: 2-2. Bir Dünya Kupası macerası daha mutsuz sonla bitti…