Gazete Vatan Logo
Basketbol ABD, Arjantin'i ezip geçti

ABD, Arjantin'i ezip geçti

Rio 2016 Olimpiyatlarına hazırlanan Amerika Birleşik Devletleri, ilk hazırlık maçında Arjantin'i 111-74 mağlup etti.

ABD, Arjantin'i ezip geçti

Rio 2016 Olimpiyatlarına hazırlanan Amerika Birleşik Devletleri, ilk hazırlık maçında Arjantin ile karşılaştı.

Atletizm avantajıyla maça çok hızlı bir başlangıç yapan Amerika, ilk bölümde kötü bir şut performansı sergilese de Kevin Durant ile etkili oldu. Arjantin'i savunmada kitleyen Amerika, hızlı hücumda bulduğu boş atışları Paul George ile değerlendirirken, ilk çeyreği de 18 sayı farkla 32-14 önde kapattı. Arjantin hücumda yaşadığı sıkıntıyı ikinci çeyrekte Andreas Nocini ve Facundo Campazzo ikisiyle çözse de DeMarcus Cousins ile pota altını çok iyi kullanan Amerika, farkı daha da açtı soyunma odasına 56-33 önde gitti.

Amerika savunmasının biraz yumuşamasıyla Ginobili liderliğinde hücumda istediği sayıları bulsa da oldukça yüzdeli hücum eden Amerika Birleşik Devletleri, farkın kapanmasına izin vermedi ve son çeyreğe 80-57 önde girdi. Son çeyrekte Arjantin yaptığı top kayıplarını çok iyi değerlendiren Amerika, kolay sayılar bulurken, farkı daha da açtı ve maçı 37 sayı farkla 111-74 kazandı.

İlk hazırlık maçını farklı Amerika Birleşik Devletleri, ikinci hazırlık maçında pazar gecesi Çin ile karşılaşacak.

Amerika Birleşik Devletleri'nde oyuna giren herkes skora katkı verirken, özellikle Kevin Durant-Carmelo Anthony ikili gösterdikleri uyumla dikkat çekti. Kenardan gelen Paul George ise bench katkısının kısıtlı olduğu maçta dikkat çeken bir performans sergiledi.

Amerika'da 4-9 saha içiyle oynayan Kevin Durant 23 sayı, 4 ribaund yaparken, 5-8 üçlük isabetiyle oynayan Carmelo Anthony ise 17 sayı, 7 ribaund yaptı. Sadece 16 dakika sahada kalan DeMarcus Cousins 14 sayı, 15 ribaundla double double yaparken, Paul George 18 sayı, Klay Thompson 9 sayı ve Kyrie Irving 9 sayı, 6 asist, 3 ribaund yaptı.

Kötü bir görüntü çizen Arjantin'de ise Andres Nocioni 15 sayı, 7 ribaundla takımının en skoreri olurken, Manu Ginobili 11 sayı, Luis Scola 10 sayı, 5 ribaund, Nicolas Laprovittola 8 sayı, 4 asist ve Gabriel Deck 6 sayı, 4 ribaundla oynadı.

24 dakika sahada kalan Facundo Campazzo ise 6 sayı, 6 asist, 7 top kaybıyla mücadele etti.

Haberin Devamı