Gazete Vatan Logo
Başakşehir Abdullah Avcı: Sistemimize uygun oyuncu alıyoruz

Abdullah Avcı: Sistemimize uygun oyuncu alıyoruz

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Medipol Üniversitesi Hastanesi'nin Bağcılar'daki yerinde gerçekleştirilen "Spor ve Sporcu Sağlığı" konulu panelde soruları yanıtladı.

Abdullah Avcı: Sistemimize uygun oyuncu alıyoruz

Teknik adam Avcı, takımı adım adım geliştirmeye çalıştıklarını ifade ederek, "Doğru dokunuşlar yapmaya çalışıyoruz. 35 yaşında da futbolcu alabiliriz, 20 yaşındaki oyuncuyu da transfer edebiliriz. Oynattığımız sisteme uygun hareket ediyoruz. Oyun profiline uygun neyse ona göre hareket ediyoruz" diye konuştu.

Devre arasında 3 oyuncu aldıklarını vurgulayan Avcı, "Biri Cengiz Ünder gibi Türk futbolunda ses getirecek İrfan Kahveci. Onun da hedefleri var. Egemen Korkmaz 5 şampiyondan dördünde oynamış sol ayaklı stoper. Sol ayaklı stoper önemlidir. Bizde iki oyuncu var. Schalke'den Junior'u aldık. Parça parça değişik oyunlar oynuyoruz. Türkiye'de herkes sabırsız davranıyor. 'Savunma mı oynuyorsunuz?' diyorlar. Artık rakipler bize kapanmaya başladığında hücumcu beklere ihtiyaç duyacağımız için Junior'u tercih ettik" dedi.

Şampiyonluk mücadelesiyle ilgili konuşan Avcı, "Dışarıdaki insanlar bize inanılmaz saygı gösteriyor. Bence bu saygı şampiyonluktan daha önemli" ifadelerini kullandı.

Abdullah Avcı, oyuncunun yaptığı antrenmanın önemi kadar, beslenmesi ve dinlenmesinin de önemli olduğunu belirterek, "Antrenmanı iyi yapabilirsin ama iyi beslenmiyorsan, iyi dinlenmiyorsan amacı olmuyor. Takımda Hakan Özmert dışında eksik yok" dedi.

Haberin Devamı