Gazete Vatan Logo
Başakşehir Abdullah Avcı: “Ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek en büyük tutkumuz”

Abdullah Avcı: “Ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek en büyük tutkumuz”

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Şampiyonlar Ligi Play-Off turu ilk maçında yarın sahalarında karşılaşacakları Sevilla maçı öncesi yaptığı açıklamada, “Hem ülkemizi hem de takımımızı en iyi şekilde temsil etmek en büyük tutkumuz” ifadelerini kullandı.

Abdullah Avcı: “Ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek en büyük tutkumuz”

Turuncu-lacivertlilerin deneyimli futbolcusu Emmanuel Adebayor ise bu karşılaşmanın kulüp tarihi açısından çok önemli olduğuna dikkat çekti.

Medipol Başakşehir, Şampiyonlar Ligi Play-Off turu ilk maçında yarın akşam saat 21.45’te 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadyumu’nda İspanyol ekibi Sevilla ile karşılaşacak. Mücadele öncesi düzenlenen basın toplantısında konuşan Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, “Son derece saygı duyduğumuz bir takımla karşılaşacağız. Son 11 senede 5 kere bu kupayı almış, İspanya ve Avrupa’nın en değerli kulüplerinden biriyle oynayacağız. Barcelona’dan sonra topa en çok sahip olan bir takım. Biz de 3 sene önce başladığımız noktadan bu yana Şampiyonlar Ligi’nde Play-off oynayacak seviyeye geldik. Bunu en iyi şekilde değerlendirmeye çalışacağız. Zor bir takıma karşı mücadele edeceğiz. Hem ülkemizi hem de takımımızı en iyi şekilde temsil etmek en büyük tutkumuz. Rakibimiz zorlu ama umarım istediğimizi gerçekleştiririz” diye konuştu.

Emre Belözoğlu’nun sakatlığı hakkında da konuşan Avcı, “Emre’nin şu anki durumu iyi. Antrenmanda da bir şey olmazsa yarın bizimle birlikte olacak” dedi.

Haberin Devamı

“Yetenekli ve tecrübeli oyuculara sahipler”

Sevilla’nın da değişim içinde olduğuna dikkat çeken Abdullah Avcı, “Onlar da bir değişim içindeler. Ancak yakında zamanda oynadıkları Everton ve Roma maçlarını izleyerek değerlendirmemizi yaptık. Geniş alanda oynayan bir takımlar. Çok tecrübeli ve yetenekli oyuncuları var. 4-3-3 oynuyorlar. Bizim maçta bu taktiklerini değiştirmezlerse eğer. Bazı ince ayrıntılar da var tabii. Bunlara göre hazırlıklarımızı yaptık. Birazdan da son hazırlığımızı yapıp maçı bekleyeceğiz” şeklinde konuştu.

Adebayor: “Kulüp tarihimiz açısından önemli bir maç”

Turu geçmek için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Emmanuel Adebayor, “Kulüp tarihimiz açısından önemli bir maç. Şampiyonlar Ligi’nin bir parçası olmak önemli. Hem İspanya’nın hem de Avrupa’nın en önemli takımlarından birine karşı oynayacağız. Ama biz de turu geçmek için gerekli hazırlığı yaptık” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı