Gazete Vatan Logo
Futbol Abramoviç yeni bir takım daha alıyor

Abramoviç yeni bir takım daha alıyor

Chelsea’nin sahibi Roman Abramovich, David Beckham’ın takımı Miami FC’ye talip oldu.

Abramoviç yeni bir takım daha alıyor

Chelsea sahibi Roman Abramovich, David Beckham’ın takımı Miami FC’nin hisselerinin büyük bir kısmını satın almak için PSG’nin Katarlı sahipleri ve Çin’den bir işadamıyla yarış içine girdi.

ABD’nin Miami Herald gazetesinde yer alan habere göre Rus işadamı, David Beckham’ın yeni stat ve yeni oyuncuların transferi için aradığı yaklaşık 260 milyon euroluk kaynağı karşılamaya hazır olduğu belirtildi.

Kariyerinin son yıllarını geçirdiği ABD 1. Ligi MLS’e yeni bir takım kazandırmak isteyen David Beckham’ın Miami FC projesine ilginin büyük olduğu biliniyor. İngiliz efsane futbolcu ay sonuna kadar gelen değerlendirmeleri yaparak 25,000 kişilik yeni stat için temeli atmak istiyor.

Beckham’ın Miami FC projesine yatırım yapacak ve kendini kulübün sahibi olarak gösterecek yatırımcı bulamaması halinde Miami FC projesinin başlangıcı gecikecek. Zira takımın kurulabilmesi için halihazırda bir stada sahip olması gerekiyor.

Manchester United’ın efsane ismi David Beckham, projenin yatırımcısını ararken seçici davranmayı tercih ediyor. İngiliz efsane Manchester City’nin MLS’te kurduğu New York City’e benzer bir proje için futbol geçmişi olan ve yıldız isimleri takıma kazandırabilecek bir yatırımcıyla anlaşmak istiyor. Beckham’ın ay sonuna kadar projesini hayata geçirebilmesi için yeni yatırımcısını bulması halinde Miami FC takımı 2018 yılında MLS’te mücadele edebilecek.

Haberin Devamı

(Sporcope)