Gazete Vatan Logo
İtalya AC Milan: Kurtar bizi Sneijder

AC Milan: Kurtar bizi Sneijder

Inter ile özdeşleşmiş Wesley Sneijder’in kurucusu olduğu VSport şirketi, ezeli rakip Milan’ı borç batağından kurtaracak.

AC Milan: Kurtar bizi Sneijder

İtalyan devi Milan finansal krize girdi. Ciddi miktarda borcu bulunan Milano ekibi çareyi Wesley Sneijder’den destek istemekte buldu.

UEFA kapıda bekliyor

UEFA Finansal Fair Play konusunda başı dertte olan ve Nisan ayının ortalarında konuyla ilgili olarak UEFA ile bir görüşme gerçekleştirecek olan kırmızı-siyahlılar, bu tarihe kadar mali durumunu düzeltmeyi hedefliyor.

ABD şirketine borç büyük

Kulübün Çinli sahiplerinin en büyük sıkıntısı ABDli Elliot Fon Şirketi’ne olan borç. Yonghong Li geçen sene dev ekibi satın alırken, bu şirketten almıştı. Ekim ayına kadar geri ödenmesi gereken 370 milyon euroluk bir borç var.

Bu yüzden Li, bu borcu ödemeye yardımcı olacak bir partner arıyor. Yapılan çalışmalar sonucunda Çin merkezli VSport Şirketi’yle anlaşıldığı bildirildi. Galatasaray’ın eski futbolcusu Wesley Sneijder bu şirketin kurucusu.

Bitcoin kullanacaklar

Spor endüstrisinde fonlar bulmak, projeler için kaynak yaratmak gibi hedefleri olan şirketten, sermaye artırımı için gerekli olan meblağı bulmak için yardım istendi. Sneijder’in sahipleri arasında bulunduğu şirketin bitcoin aracılığıyla borçların bir bölümünü kapatacağı belirtiliyor.

Haberin Devamı

(Onur Dinçer - Skorer)