Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Acaba tepki olur mu?

Acaba tepki olur mu?

Beşiktaş derbisinin ardından ligde ilk kez Kadıköy’e çıkacak olan Emenike, Bursa maçı öncesinde endişeli:

Acaba tepki olur mu?

“Bir anlık sinirle yaptığım olay hataydı ancak taraftarımız da bunun devamını getirerek olayı sürdürdü. Bir futbolcu kendi stadında rahat oynamalı. Artık bu tepkiler son bulmalı. Hepimizin ortak bir amacı var o da şampiyonluk. Nasıl tepkiyle karşılaşacağımı merak ediyorum.”

MERSİN İdmanyurdu ile Ziraat Türkiye Kupası’nda oynanan rövanş maçının ikinci yarısında oyuna giren ve taraftarın önce protestosu sonra da alkışını alan Emenike, Bursa maçı öncesinde Kadıköy’de taraftar tepkisinden çekiniyor. Topu her ayağına aldığında statta kopan uğultudan etkilenen Nijeryalı golcü artık bu tepkinin son bulmasını istiyor.

BEŞİKTAŞ derbisinde taraftarların gösterdiği protestonun ardından formasını çıkararak sahayı terk etmeye çalışan ve ardından güçlükle ikna edilen Emmanuel Emenike son dönemde yaşananlarla ilgili hislerini ve endişelerini şu sözlerle dile getirdi:

“BİR anlık sinirle yaptığım olay hataydı ancak taraftarımız da bunun devamını getirerek olayı sürdürdü. Bir futbolcu kendi stadında, seyircisi önünde rahat oynamalı. Artık bu tepkiler son bulmalı. Hepimizin ortak bir amacı var o da şampiyonluk. Bugün maçımız var ve ben acaba nasıl tepkiyle karşılaşacağımı merak ediyorum.”

Haberin Devamı

‘SAKİN KAL EMENIKE’

BU arada teknik direktör İsmail Kartal, özellikle protesto anında oyundan düştüğü ve oyun disiplinine sadık kalmadığı için Bursa’ya karşı Emenike’yi yedek soyunduracak. Teknik heyet ikinci yarıyı da düşünerek oyuna dahil olmasını bekledikleri Nijeryalı futbolcuya tavsiyelerde bulundu.

SEZON başından beri başkan Aziz Yıldırım ve yönetimi protesto eden taraftar grubunun Bursa maçında Emenike’yi hedef alarak tüm stada bu tepkiyi yaymak istediğini anlatan teknik heyet, “Bu durumda sakin kalmalısın. Bazı taraftar grupları seni bilinçli olarak protesto edecek. Bu kişiler başkanımıza da her maç tepki gösteriyor. Ancak bu sefer senin üzerine gelebilirler, sakın tahriklere gelme” uyarısında bulundu.