Gazete Vatan Logo
Futbol Açık ara Orman

Açık ara Orman

Beşiktaş’ın 33. Başkanı, kullanılan 4 bin 552 oyun yüzde 88’ini alan Fikret Orman oldu

Olağanüstü kongreye favori olarak giren Orman, Bülent Deriş ve Nazmi Koca’ya fark atarak 4 bin 25 oyla Kartal’ın yeni patronu oldu. İlk açıklamasında “Güneşli günler yakında” dedi

109 yıllık Beşiktaş’ın 33. başkanı Fikret Orman oldu. 8 yıl Beşiktaş başkanlığı yapan Yıldırım Demirören’in TFF Başkanı olmasının ardından olağanüstü kongre kararı alan siyah-beyazlılarda seçim dün gerçekleştirilirken, diğer adaylar Bülent Deriş ve Nazmi Koca’yı geride bırakan Fikret Orman, açık ara farkla koltuğun sahibi olmayı başardı.

DÜN İstanbul Kongre Merkezi Harbiye Salonu’nda yapılan kongrede aidatını yatıran 11 bin 611 üyenin oy kullanma hakkı vardı ancak 4 bin 611 üye seçime katıldı. 24 sandıkta oy kullanılırken, Orman zaferini 14. sandıkta sayım bittikten sonra garantilemişti. Geçerli 4 bin 552 oyun 375’ini Bülent Deriş, 152’sini ise Nazmi Koca kazandı. 4 bin 25 oy, yani geçerli oyların yüzde 88’ini alan Fikret Orman, seçim zaferinin ardından başkanlık sıfatıyla üyelere hitaben yaptığı ilk açıklamasında ise şunları söyledi:

‘TEDAVİ VAKİT ALACAK’

“TEVECCÜH gösterdiniz. Bizi bu göreve layık gördünüz. Teşekkür ediyorum. Minnettarım. Bu zor görevde destek ve yardımın yol almamız için en önemli etken olduğunu bilmenizi isterim. Size söz veriyorum; doğruları duyacaksınız. Sizleri kandırmayacağız. Şeffaf bir yönetim anlayışı olacak. Az laf, çok iş olacak.

PAYLAŞIMCI bir yönetim oluşturacağız. Geleneklerimize sahip çıkarak Beşiktaş değerlerini yeniden hayata geçireceğiz. Yarınları kişi ve kurumlara mahkum olmayan çağdaş bir Beşiktaş yaratacağız. Teşhiş belli, tedavi belli. Vakit alacak. Ama güneşli günler çok yakında gelecek. Bundan emin olabilirsiniz.”

İşte Beşiktaş’ın Fikret Orman başkanlığındaki yeni yönetim kurulu

Yönetici Levent Erdoğan, kendilerine destek veren derneklere akşam yemeği verdiği için yönetim kurulunun fotoğraf çekimine katılamadı.

- FİKRET ORMAN: 1967 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Orta öğrenimini Işık Lisesi’nde, Yüksek Öğrenimini Yıldız Üniversitesi ve ABD Florida Üniversitesi’nde tamamladı. Esin Yapı’nın ortaklarından biri olan Orman’ın Sanayi, Turizm ve İnşaat sektörlerinde Yönetim Kurulu Başkanlıkları ve Üyelikleri var. İngilizce biliyor.

- A.NUR ÇEBİ: 1959 Trabzon’da doğumlu. Sanayici.

- TAMER KIRAN: 1969 İstanbul doğumlu. Armatör.

- AHMET KAVALCI: 1960 Rize doğumlu. İşadamı.

- DENİZ ATALAY: 1961 Denizli doğumlu. İşadamı.

- UMUT GÜNER: 1975 Malatya doğumlu. İşadamı.

- ADNAN DALGAKIRAN: 1962 İstanbul doğumlu. Sanayici. 2 çocuk babası, İngilizce biliyor.

- BERK HACIGÜZELLER: 1966 İstanbul doğumlu. Üst düzey yöneticilik yapmakta.

- LEVENT ERDOĞAN: 1941 İstanbul doğumlu. Avukatlık yapmakta.

- NUSRET ALTINBAŞ: 1970 yılında G.Antep’te dünyaya geldi. Sanayici.

- İSMET BERKAN: 1964 İstanbul doğumlu. Gazeteci.

- CEM BİLGE: 1964 Ankara doğumlu. İşadamı.

- YALÇIN KAYA YILMAZ: 1970 İstanbul doğumlu. Sanayici.

- MESUT URGANCILAR: 1967 İnegöl doğumlu. Üst düzey yöneticilik yapmakta.

- ERDAL KARACAN: 1954 İstanbul doğumlu. İşadamı.

- BERKAY GOCAY: 1962 İstanbul doğumlu. Ekonomist.

- SEYİT ATEŞ: 1958 Iğdır doğumlu. İşadamı.

- METİN ALBAYRAK: 1964 İstanbul doğumlu. İşadamı.

- ABDULLAH SÖZER: 1956 Tekirdağ doğumlu. Sanayici.

Haberin Devamı