Gazete Vatan Logo
Futbol Açılış partisi

Açılış partisi

Siyah-beyazlılar 11/19 üç sayı isabetiyle öne fırladı

Açılış partisi

Siyah-beyazlılar ilk 3 çeyrekte 11/19 üç sayı isabetiyle öne fırladı. Sırp ekibi geri gelmeye çalışınca bu defa son bölümde savunma devreye girdi. 25 sayı üreten Christopher yıldızlaştı.

TARİHİNDE Avrupa Ligi’ndeki ilk maçına çıktı dün Beşiktaş. Üstelik hiç ısınma şansı bulamadan karşısında grupta rakibi olan bir takıma, ‘kazanmak zorunda’ olduğu karşılaşmayla açtı defteri. Ve istediği her şeyi aldı. Sadece önemli galibiyeti alması değil bunu nasıl aldığı çok önemli.

İLK üç çeyrek, hücumun daha doğrusu üç sayıların öne çıktığı bir oyunla farkı 14’e kadar çıkardı siyah-beyazlılar. Hücumda hareketli oyunun, dış oyuncuların daha fazla top kullanmasına dayalı sistemin iyi isabet oranıyla birleşmesi sonucu 24. dakikada 49-35 öndeydi siyah-beyazlılar. 10/17 üçlük atmışlardı bu ana kadar. Ama inatçı Partizan ,Westermann liderliğinde son çeyreğin başında o farkı 6’ya kadar indirdi.

5 DAKİKA SAYI YOK

BÖYLE bir durumda tecrübesiz bir takım için olağanüstü bir karakter gösterisi izledik takip eden 5 dakikada. Erman Kunter bitiricilik rolünde gayet iyi iş yapan ama baskı altında zorlanan Jerrells’ı çıkartıp yerine Tutku’yu, dış savunmanın en güvenilen ismi Muratcan’la birlikte oyuna aldı ve sahadaki görüntü bir anda değişti. Beşiktaş, akıcı hücum ve yüksek isabetle getirdiği maçı, savunmayla bitirdi. 5 dakika boyunca sayıya izin vermedi siyah-beyazlılar. Farkı 18’e çıkardı ve 5 dakika kala 73-55’le zafer şarkılarını söylemeye başladılar.

SADECE takımın değil bireysel olarak oyuncuların verdiği reaksiyon da çok etkileyiciydi. Jerrells bitirici rolde etkili olurken, Muratcan ise tamamlayıcı oyun kurucu ve savunmanın lideri rolünde neredeyse kusursuzdu. Tutku aldığı 8 faulle oyunun sıkıştığı anlarda takımı rahatlatan isim oldu. Bu üç oyuncunun oyun kurucu rolünü böyle dengeli ve koordine paylaşması paha biçilmez. Keza dış oyuncular. Christopher ilk yarıyı 6 sayıyla tamamladıktan sonra hiç soğumadı. Bu takımın lideri olduğunu göstererek ikinci yarıya 19 sayı sığdırdı. Barış, Cevher, Serhat rollerini tam karşıladı. Vidmar ve ilk resmi maçına çıkan Falker bile görevleri nasıl paylaşmaları gerektiğini sanki yıllardır çalışıyormuş gibiydiler.

OYUNUN iki tarafında da ağırlık koyabilmek, rollerin büyük oranda belli olması sezonun henüz bu ilk günleri için, ilk Avrupa Ligi macerası için, yeni kurulan bir kadro için gerçekten etkileyici. Artık ‘önümüzdeki maçlara bakacağız’. Ama çok daha güvenle...

Dişi Kartal kayıplarda

SPOR Toto Kadınlar Türkiye Kupası B Grubu ilk maçında Samsun Basketbol, Beşiktaş’ı 63-46 mağlup etti. Samsun’da Vajda 21, Rana 12 ve Nesibe Burcu 12 sayı üretirken siyah-beyazlılarda ise Özge 13 sayıyla oynadı.

DİĞER sonuçlar: Botaş-İstanbul Üni. BGD: 79-76, Canik B.-K.Kaski: 70-65, Ceyhan B.-Edremit B.: 98-64, Mersin BŞ-Tarsus B.: 53-54, Antakya B.-Ted Kolejliler: 68-60.

‘Daha iyi olacağız’

BEŞİKTAŞ Başantrenörü Erman Kunter, “İlk Eurolig maçımızdı, bu nedenle başlangıçta stres olması normal. Daha iyi oynayacağımızı düşünüyorum. Silahlarımızı henüz yansıtmadık. 3. periyotta biraz sıkıntı yaşadık ama son bölümde uzun süre sayı şansı vermedik” dedi.

SERHAT Çetin ise “Cumhurbaşkanlığı, Türkiye Kupası ve Eurolige kayıpsız başladık. Bu galibiyetler özgüvenimiz için çok önemli” dedi.

Haberin Devamı