Gazete Vatan Logo
Futbol Açılışı Mandela ile yaptı!

Açılışı Mandela ile yaptı!

Brezilya halkının büyük bölümünün kendisini desteklemediği hatırlatılan Dunga, bu duruma ilginç bir örnekle yanıt verdi.

Açılışı Mandela ile yaptı!

Brezilya'nın yeni teknik direktörü Dunga, basınla buluşmasında çarpıcı ifadeler kullandı. Dünya Kupası'na, Almanya'dan yedi gol yiyerek veda eden takımda Luis Felipe Scolari'nin yerine göreve gelen deneyimli teknik adam açıklamalarda bulundu, ülkesine gelecek adına umut aşıladı.

Milli takımın yeni hocası olmasıyla ilgili anketlerde çoğunluğun kendisine karşı çıktığı hatırlatılan Dunga, "İnsanların benim hakkımdaki düşüncelerini değiştirmeye çalışacağım. Nelson Mandela her şeyin kendisine karşı olduğu bir zamanda sabırla insanların düşüncelerini değiştirmeyi başarmıştı. Onun sabrının yalnızca yüzde 1'ine sahip olabilmeyi umut ediyorum. Kendimi düşünmüyorum, milli takımı düşünüyorum. Takım iyiyse ben de iyi olacağım" dedi.

Brezilya'nın yeni hocası şöyle devam etti: "Daha kompakt bir yapıda olmalıyız. Dünya Kupası başlamadan önce kupayı kazanmayı düşünmemeliyiz. Oynamadan hiçbir şey başarılmaz. Futbol güzeldir ve muhteşemdir. Ama 90 dakikadan önce böyledir. Maçtan sonra kazandığınızı ya da kaybettiğinizi açıklamanız gerekir. Bu Dünya Kupası'nı bir yıkım olarak görmemek gerek, burdan çıkaracak dersler var. Bu turnuvada gördüğümüz şudur; yetenek önemli ancak planlama da önemli."

Haberin Devamı

Tecrübeli-genç harmanı

Brezilya'nın artık en iyi takım olmadığını da itiraf eden Dunga, hedeflerinin 2018 Dünya Kupası olduğunu dile getirerek, "Bundan böyle iyi sonuçlar almalı ancak bir yandan da 2018 için bir takım inşa etmeliyiz. Tecrübeyle genç oyuncuları harmanlamalıyız. Bir oyuncuyu sadece yeni diye takıma koymazsınız. Performans burada en belirleyici kriter olacaktır" ifadelerini kullandı.