Gazete Vatan Logo
Futbol Açılışın ‘Baba’sı

Açılışın ‘Baba’sı

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası bu akşamki nefis törenle start alıyor

Açılışın ‘Baba’sı

TÜRKİYE’NİN ev sahipliğinde 28 Ağustos-12 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası’nın resmi açılış töreni bu akşam İstanbul’da yapılacak. Final grubu maçlarına ev sahipliği yapacak Ataköy’deki Sinan Erdem Spor Salonu’nda 21.15’te başlayacak törene Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak da katılacak.

TÖREN 172 ülke televizyonundan eş zamanlı olarak canlı yayınlanacak. Gecenin en büyük sürprizi, Türkiye’ye ilk kez gelen dünyaca ünlü Cirque du Soleil şov ekibi olacak. Ünlü topluluk 2010 Dünya Şampiyonası için özel olarak hazırladığı gösterileriyle izleyenlere unutulmaz dakikalar yaşatacak.

TAM 924 SANATÇI VAR

SEMAZEN gösterisi ve mehteran takımı ile renklenecek açılış gecesinde Sezen Aksu, Fatih Erkoç, Müslüm Gürses, Yunanistan’ın güçlü sesi Harris Alexiou ve İtalyan tenor Alessandro Safina’nın yanı sıra Anadolu Ateşi dans topluluğu da dev prodüksiyonu Troya ile sahne alacak. Gecenin sonunda ayrıca, Türkiye’nin girişimleriyle dünyada ilk olarak başlatılan “Children of the World” (Dünya Çocukları 2010) projesi kapsamında, 110 ülkeden 300 çocuğun dünya bayrakları eşliğinde 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası şarkısını söyleyecekler.

AÇILIŞLA ilgili sahne ve dekor hazırlıklarının kurulumu 20 günde tamamlandı. Dekor ve hazırlıklar için 110 kilometre kablo, 727 metre truss sistem kullanıldı. 924 sanatçının sahne alacağı açılış gecesi için toplam 118 saat prova yapıldı. Sadece davetlilerin yerinde izleyebileceği açılış törenini NTV canlı olarak yayınlayacak.

FIBA kavgacılara ceza yağdırdı

YUNANİSTAN ile Sırbistan arasındaki ‘kanlı’ hazırlık maçının cezaları belli oldu. Sandalyelerle birbirine giren oyunculara FIBA, minimum seviyede ceza verdi. Sırbistan’da Nenad Krstic’e 3 maç ceza gelirken, Milos Teodosic ise 2 maç takımından ayrı kalacak. Türkiye’nin grubundaki Yunanistan’da ise Antonis Fotsis ve Sofoklis Schortsanitis, aldıkları 2’şer maç cezayla turnuvadaki 3. karşılaşmada Türkiye karşısında oynayabilecekler.

Haberin Devamı