Gazete Vatan Logo
Futbol Adana'dan Süper Lig'e merhaba

Adana'dan Süper Lig'e merhaba

Süper Lig'e bu sezon yükselen iki Akdeniz ekibinin mücadelesinde gülen turuncu-beyazlılar oldu.

Adana'dan Süper Lig'e merhaba

İlk 4 haftada kazanamayan Adana 27’de Tevfik’le golü buldu. 30’da Alanya, Ba ile skoru dengeledi, 45+3’te Gueye, Adana’yı tekrar öne geçirirken 55’te Guerrier 2-2 yaptı ama son söz 64’te Cem’den geldi.

SÜPER Lig’in haftanın kapanış maçı gol düellosu şeklinde geçerken ev sahibi Adana, Alanya’ya iki kez yakalanmasına karşın yendi. Konuk ekip özellikle ilk yarıda yakaladığı net pozisyonları cömertçe harcayınca sonuca razı olmak zorunda kaldı. 4’te Roni ceza alanı çizgisinin hemen önünden vurdu, Haydar gole izin vermedi. 16. dakikada Alanya defansından seken topa Tevfik penaltı noktasının hemen gerisinden sert vurdu ama Haydar yine iyi yer tuttu. Adanaspor baskısının karşılığını 26’da buldu. Roni’nin pasıyla buluşan Tevfik bu kez topu ağlara göndermeyi başardı: 1-0.

29’DA kornerden gelen topla oluşan karambolde önce Love, ardından Omereu vurdu, kaleciden döndü, son dokunuş Ba’dan geldi: 1-1. 37’de Love, Guerrier’in nefis pasıyla ile karşıkarşıya kaldı, Adana kalecisi vuruşu başarıyla çeldi.
40’TA bu kez Love’ın pasıyla N’Scala karşı karşıya kaldı, çok kötü vurdu ama. Alanya etkiliydi ama ilk yarı biterken gol Adana’dan geldi. 45+3’te Cem’den gelen topa ayak koyan Gueye takımını öne geçiren dokunuşu yaptı: 2-1.
LOVE DİREĞE TAKILDI
2. yarıya Adana yine hareketli başladı ama bu kez gol Alanya’dan geldi. Guerrier’in ceza sahası çizgisine paralel topu sürdükten sonra sert şutu beraberliği getirdi: 2-2. 65’te Roni’den seken topa ceza alanı içinde Cem çok sert vurdu: 3-2. 80’de Gueye’nin ceza alanı dışından sert şutunu Haydar güçlükle kornere gönderdi. 90+1’de Love’ın kafa şutunda top kaleciden sekip direğe çarparak kornere çıktı. Güzel ve heyecanlı karşılaşmada başka gol olmayınca Adanaspor 3 golle sahadan 3 puanla ayrılan taraf oldu.

Haberin Devamı