Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Adına yakışır kapanış olsun

Adına yakışır kapanış olsun

5-0'ın rövanşında Bayern Münih'i konuk edecek olan Kartal prestij ve unvan maçına çıkıyor.

Adına yakışır kapanış olsun

BEŞİKTAŞ, Şampiyonlar Ligi’nde 5-0’ın rövanşında bugün Bayern Münih’i ağırlıyor. Kartal’ın turu geçebilmesi için 6 farklı kazanması gerekiyor. Ancak şu ana kadar Şampiyonlar Ligi tarihinde 5-0’dan dönüp maç çeviren takım bulunmuyor. 4-0’dan gelip rövanşta 6-1 kazanarak tur atlayan tek takım ise geçen sezon bu performansa imza atan Barcelona. Başka bir deyişle çeyrek finale kalabilmek için Beşiktaş’a mucizeden fazlası gerek.

EVİNDE 12 MAÇTIR YENİLMİYOR

İŞTE bu nedenle Kartal, Vodafone Park’ta noktalamaya hazırlandığı Şampiyonlar Ligi macerasında bugün prestij mücadelesine çıkıyor. Daha önce 6 kez katıldığı bu dev organizasyonda gruptan çıkmayı başaramayan, 7.’de rekorlar kırarak hem namağlup hem lider olarak turu geçen siyah-beyazlılar bu sezonki performansına yakışır bir kapanış gerçekleştirmek istiyor.
SİYAH-beyazlıların bugünkü mücadeledeki en önemli silahı taraftarı. Öyle ki seyircisinin desteğini arkasına alan Kartal iç sahada oynadığı son 12 Avrupa kupası maçında hiç yenilmezken 5 galibiyet aldı, 7 karşılaşmadan beraberlikle ayrıldı. Avrupa Ligi’ndeki 6 maçtan 4 galibiyet, 2 beraberlik alınırken Şampiyonlar Ligi’ndeki 6 maç ise 1 galibiyet, 5 beraberlik tamamlandı.
PANZER DEPLASMANDA TEKLİYOR
BU arada bir başka istatistik de B.Münih’ten. İç sahada rakiplerine Allianz Arena’yı dar eden Bavyera ekibinin gruptan sonra deplasmanda oynadığı eleme maçlarındaki performansı da Beşiktaş’ı umutlandırıyor. B.Münih grup aşaması sonrası dış sahada oynadığı son 10 eleme maçının birini kazanabildi, Alman temsilcisi evine 5 kez mağlup, 4 kez de berabere kalmış olarak döndü.
İşte Muhtemel 11'ler:
Beşiktaş: Gökhan, Medel, Adriano, Caner, Atiba, Tolgay, Talisca, Babel, Quaresma, Negredo
Bayern Münih: Ulreich, Alaba, Hummels, Süle, Rafinha, Thiago, Martinez, Vidal, Robben, Wagner, Ribery

Haberin Devamı