Gazete Vatan Logo
Galatasaray Adnan Polat: Arda Turan'ı ben kaptan yaptım

Adnan Polat: Arda Turan'ı ben kaptan yaptım

Galatasaray’ın eski başkanı Adnan Polat, Skorer’e özel açıklamalarda bulundu. Sarı kırmızılı takımın ligdeki kötü gidişatını, saha içi problemlerden ziyade idari sıkıntılara bağlayan Polat, “Galatasaray’ın öncelikle kendi içinde barışı sağlaması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Adnan Polat: Arda Turan'ı ben kaptan yaptım

Galatasaray'ın eski Başkanı Adnan Polat, Fatih Terim ve Mustafa Cengiz arasında olduğu iddia edilen kriz ve gündemdeki Arda Turan transferine dair de önemli değerlendirmeler yaptı.

Arda Turan’ı 22 yaşında ilk kez kendisinin kaptan yaptığını belirten eski başkan transfer ile ilgili de önemli açıklamalara imza attı.

İşte Adnan Polat'ın sorularımıza verdiği yanıtlar:

- Galatasaray'ın bulunduğu noktayı nasıl görüyorsunuz?

- 3 büyükler bu sezon büyüklüğünü zor koruyabiliyor. Sivasspor ve Başakşehir son derece başarılı gidiyor. Rıza ve Okan hocayı tebrik etmek istiyorum. Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray beklenen futbolu ortaya koyamıyorlar. Futboldan çok kulüplerin en büyük sorunu, 2008'den beri söylediğim bir konu, Finansal Fair Play... Herkesin artık günü kurtarmaktan vazgeçip geleceği kurtarma planları yapmaları lazım. Ama maalesef bunun yapıldığını görmüyorum. Türk futbolunun gelecekte ciddi sıkıntılar yaşayacağını tahmin ediyorum. Şu anda da yaşıyorlar gerçi. Ekonomik anlamda bu sıkıntılar her şeyi negatif yönde etkileyecek. Onun için hem federasyon hem kulüpler yeni program hazırlamalı. Finansal problemden çıkarabilecek orta vadeli bir yol haritası yapmaları lazım. O da 3-5 senede olabilecek bir şey değil. En az 10 sene program çizilmesi lazım. Burada da sıfır toleransla gitmek gerekir. Bu sıkıntılar bizi daha da kötü durumlara düşürecek.

Haberin Devamı

- G.Saray'ın kağıt üzerindeki kadrosunun sahaya yansımamasını nasıl yorumluyorsunuz?

- Takım kurmak ayrı bir şey, takım yönetmek ayrı bir şey. G.Saray esasında ciddi paralar harcadı ama bekleneni veremedi. Liderin 10 puan gerisinde olmasına rağmen daha önce de 10 puan geriden gelip şampiyon olmuştuk. En büyük övgüyü taraftar alıyor. Takımını hiç yalnız bırakmıyorlar. Takdire şayan bir yaklaşım. İdari ve ekonomik sıkıntılar var. Bu takıma da her anlamda yansıyor. G.Saray'ın öncelikli olarak bunu çözmesi lazım. Yönetimin, takımın yanında olması lazım. Ekonomik sıkıntılarla boğuşuyor. İçeride de mücadele ettiği vakit işin konsantrasyonu bozuluyor. G.Saray'da iç barışı sağlamak lazım. İç barış olmadan da başarının gelmesinin zor olduğunu düşünüyorum.

Haberin Devamı

- Arda Turan konusuna bakışınızı merak ediyorum?

- Arda altyapıdan yetişen bir oyuncumuz. G.Saray'a geldiğim vakit Manisaspor'da oynuyordu. Beğenmeyip Manisaspor'a göndermişler. Onu geri aldım. Son derece yetenekli, iletişimi çok iyi olan benim çok sevdiğim kişidir. 22 yaşında G.Saray tarihinin en genç kaptanı yaptım. Barcelona'da aradığını bulamadı. Kararı verecek olan yönetimdir. Yönetim ve başkan hangi kararı alırsa diğer G.Saraylılar da saygı göstermek zorundadır."