Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Advocaat ne dediyse çıktı

Advocaat ne dediyse çıktı

Hollandalı hoca, G.Saray'ı öyle iyi analiz etti ki derbi galibiyeti kaçınılmaz oldu.

Advocaat ne dediyse çıktı

Hafta içi ‘Carole hızlı ancak kolay çalım yiyor, üzerine oynayın’ ve ‘Rakibin kafa topu zafiyetini kullanın’ şeklinde uyarıları yapan 69 yaşındaki hoca, zaferin mimarı oldu.

BİR teknik direktörün takıma yaptığı katkının yüzdesi futbol icat edildiği günden bu yana tartışılır. Kimi hocalar başlangıç düdüğünden sonraki hamleleri, kimileri de maç önü analizleriyle zaferin mimarı olurlar. F.Bahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat da, derbiden günler önce G.Saray’ı kafasında bitirdi.

REFERANDUM nedeniyle lige verilen aranın ilk periyodunda yardımcıları ile Aslan’ın zayıf yönlerini belirleyen ardından yapılan idmanlarda kağıt üzerinde yazanları pratiğe döken 69 yaşındaki tecrübe, derbiden önce ne dediyse

çıktı.

ŞENER FARKI!

TAKTİK idmanların ilkinde Cimbom’un kafa top zafiyetine vurgu yapan sarı-lacivertli teknik heyet, bunun için oyunculara özel çalışmalar yaptırdı. Kanatlardan gelen ortaların skoru değiştireceğine inandıkları için özellikle beklere de orta çalışması yaptırıldı. Şener Özbayraklı, yüksek isabet yüzdesiyle Gregory Van Der Wiel’den formayı kaparken onun kanadındaki Carole’e de ayrı bir parantez açıldı.

Haberin Devamı

FRANSIZ bekin özellikle geri dönüşlerde kademe hatası yaptığına ve kolay çalım yediğine dikkat çekildi. Lens’e de ‘Sürekli olarak Carole’ün üzerine git. Oyuncu hızlı ancak yedikleri kontralarda yerini kaybediyor’ şeklinde uyarı yapılırken, gol de tam bu şekilde geldi.

KARAKTERLER farklı olsa da taktik tablosundaki golün bir kopyasını atan F.Bahçe, TT Arena’daki zafer sayısını kafayla attı. Ortayı yapan, isabet yüzdesiyle formayı kapan Şener oldu. Bu asistten önce çalımı yiyen kişinin de Carole olması dikkat çekerken, tabir-i caizse F.Bahçe 3 puanı TT Arena’da değil, Samandıra’daki idman sahasında almış oldu.