Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Advocaat: Sinirlendiğim şey 1-1'lik maçtı!

Advocaat: Sinirlendiğim şey 1-1'lik maçtı!

Fenerbahçe - Manchester United maçı öncesinde Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat ve Robin van Persie, basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Advocaat: Sinirlendiğim şey 1-1'lik maçtı!

Tercümanımız Deniz söyleyene kadar olayın farkında değildim. Uçakta dizi izliyordum ve ne olduğunu bilmiyordum. Bir anda inişe geçtik. Sabah 10'dan beri yoldayız. 13 saatlik bir yolculuk oldu bizim için. Ama iyiyiz şu anda.

VAN PERSİE: "ASLINDA İNGİLTERE'DE BÜYÜDÜM"

11 yıllık İngiltere kariyerimle gurur duyuyorum 8 yıl Arsenal'de 3 yıl Manchester United'da oynadım. İnişli çıkışlı zamanlar yaşadım. Aslında ben de burada büyüdüm. İngiltere'yi, İngilizlerin yaşama tarzını çok seviyorum. Buradaki tüm pozitif şeyleri almaya çalışıyorum.

VAN PERSİE: "SOSYAL MEDYA VE GAZETELERE TAKILMIYORUM"

Buraya geri dönmüş olmanın keyfini çıkarırken bir andan da işimi yapmalıyım. Her zaman Fenerbahçe için en iyisini vermeye çalışıyorum. Sosyal medyaya, gazetelere çok fazla takılmıyorum. İyi çalışıp, iyi antrenman yapıp pozitif olmaya çalışıyorum. Belki her maç harika işler yapamam ama her maç elimden geleni yapacağım. Yarın (Perşembe) da bu böyle olacak.

VAN PERSİE: "MANCHESTER UNITED'A İYİ HAZIRLANACAĞIM"

"Sahaya çıktığında iyi mi kötü mü anıları hatırlayacaksın sorusu üzerine" Van Persie'nin cevabı; "Ben pozitif düşünen bir insanım ama aynı zamanda da realist biriyim. Ayakları yere basan biriyim, o kadar romantik biri değilim. İyi hazırlanıp yarın (Perşembe) ki maçı düşüneceğim."

Haberin Devamı

VAN PERSİE: "FERGUSON GİTMESEYDİ..."

Alex Ferguson gitmeseydi nasıl olacaktı bilmiyorum. Ama ben imza attığımda Alex Ferguson birkaç yıl daha devam eder düşüncesi vardı. Durum nasılsa ona ayak uydurmak zorundaydık. Ben de bunu yaptım.

VAN PERSİE: "FENERBAHÇE OLARAK DÜZELECEĞİZ"

Ben düzeleceğimizi umuyorum. Bu takımla her gün antrenmana çıkıyorum ve takımın nasıl geliştiğini görüyorum. Maçlardaki performansımızda da bunu görüyorum ama skor olarak yansıtamadık. Yeni bir teknik direktör geldiğinde biraz zamana ihtiyacınız olur. Biraz da şansa ihtiyacınız olur ama biz de şu an o şans yok. Fenerbahçe olarak eğer bir şey yapacaksak futbolcular olarak taraftar olarak camia olarak bunu birlikte yapacağız. Bugünler maçlarımızı 15 bin taraftar önünde oynuyoruz. Biz istiyoruz ki taraftarımızı daha kalabalık şekilde yanımızda olsun ki rakiplerimiz korksunlar. Geçen sene bunu gördüm. O nedenle bunu tekrar görmek istiyorum.

Haberin Devamı

ADVOCAAT: "BU MAÇI İPLE ÇEKİYORUM"

Bizim için uzun bir gün oldu ama oyuncularımız genç ve güçlüler. Hiçbir bahanemiz yok. Eminim ki oyuncularımız maçtan istediklerini almak için ellerinden geleni yapacaklar. Yarın (Perşembe) ki maçı iple çekiyorum

ADVOCAAT: "ARTIK DAHA İYİ SKORLAR ALMALIYIZ"

Belki son maçımıza herkes negatif olarak bakıyor. Ama taktik anlamda bir teknik direktör olarak baktığımda gayet güzel bir maçtı. Biz yine kendimize odaklanmalıyız. Son 2 maçta berabere kaldık. Artık daha iyi skorlar almalıyız.

ADVOCAAT: "MOURINHO VE BENİM ZAMANA İHTİYACIMIZ VAR"

Harika bir kadroları var harika bir teknik direktörleri de var. Mourinho'ya sadece zaman gerekiyor. O harika bir teknik adam. Ben bunu kendim için de hissediyorum, bizim de zamana ihtiyacımız. Lig bittiğinde United'ın yukarı sıralarda olacağını düşünüyorum. Belki ilk sırada bile bitirebilirler.

Haberin Devamı

ADVOCAAT: "PUANLAR ALACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM"

Bir takımda işe başladığınızda en kısa zamanda doğru 11'i bulmaya çalışırsınız. Ben son derece pozitif bakıyorum önümüzdeki maçlara. Şu an puanlara ihtiyacımız var ve ben o puanları alacağımızı düşünüyorum.

ADVOCAAT: "BENİ SİNİRLENDİREN ŞEY..."

3-4 temel oyuncumuzu kaybetmemiş olmamız bizim için zor bir durumu ortaya çıkardı. Osmanlıspor maçı belki kolay bir maç olarak görüldü ama onlar iyi bir takımdı. 3-4 eksiğimize rağmen iyi oynadığımızı düşünüyorum. Ama beni en çok sinirlendiren evimizde 1-1 biten maçtı. Kendi sahanızda oynuyorsanız daha iyi futbol oynamalısınız.