Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe ‘Kazanmazsak işimiz çok zorlaşır’

‘Kazanmazsak işimiz çok zorlaşır’

F.Bahçe teknik direktörü Advocaat bugün Feyenoord karşısında tek hedeflerinin galibiyet olduğunu söyledi:

‘Kazanmazsak işimiz çok zorlaşır’

F.BAHÇE Teknik Direktörü Dick Advocaat bugün UEFA Avrupa Ligi’nde karşılaşacakları Feyenoord’u yenmek zorunda olduklarını söyledi. Manchester United’ın ilk hafta Feyenoord’a yenilmesine rağmen hâlâ grubun favorisi olduğunu belirten Hollandalı teknik adam dünkü basın toplantısında şu açıklamaları yaptı:

“DİĞER 3 takım da ikincilik için mücadele edecek. Feyenoord, iki hafta önce M.United’ı beklenmedik bir şekilde yendi. Bu yüzden maç çok zor olacak. Biz de kazanmak mecburiyetindeyiz, eğer kazanamazsak işler bizim için çok zorlaşır.

‘DUYGUSALLIK YOK’

FEYENOORD maçı benim için duygusal bir karşılaşma olmayacak. Önemli bir mücadele bizi bekliyor. Rakibin ligde ve UEFA Avrupa Ligi’nde yaptıkları inanılmaz. Ama onlardan ziyade bizim ne yapacağımız önemli. Galibiyet için her şeyi yapacağız. Deplasman karşılaşmaları her zaman kendi sahanızda yaptığınız maçtan daha zordur. Bu durum Feyenoord içinde geçerli.

KADRODA rotasyon yapmayacağız. Çünkü böyle bir pozisyonda değiliz. En iyi oyuncularımız sahada olacak. Robin van Persie’yi oynatıp oynatmayacağımla ilgili kararımı yarın (bugün) göreceksiniz.

Haberin Devamı

F.BAHÇE için Hollanda Milli Takımı’ndaki görevimden ayrıldığım için pişman değilim. Buraya geldiğim için çok şanslıyım. Herkese böyle bir şans verilmiyor. Belki kariyerimin son adımı olarak burayı seçtim ve pişmanlık duymuyorum.

SON iki maçta 7 gol attık, 15 kadar pozisyona girip, kalemizde sadece 2 gol gördük. Tek sorun var, çok fazla pozisyona giriyoruz ama son pas daha iyi olmalı. Futbolda pozisyona girmeniz son derece önemlidir. Son pası çalışmamız gerekecek.”

‘Final pasları hariç çok Şen’iz’

“VOLKAN Şen’den çok mutluyuz, sadece final pası hariç. Onun oyun şekli son derece etkili. Son pas vizyonunu biraz daha geliştirmesi gerekiyor. Gol atmış, atamamış fark etmez, başka oyuncular daha uygun olduğunda pas vermede kendini geliştirmeli. O bunu biliyor zaten. İnsanların onu sahada görmekten hoşlandığı, izlemekten keyif aldığı bir oyuncu Volkan.”

‘F.Bahçe’nin forması yeter’

F.BAHÇE Kaptanı Volkan Demirel, Feyenoord’u yenerek taraftarlarla güzel bir akşam yaşayacaklarını söyledi. Tecrübeli kaleci “Bu tür maçlarda rakipten ziyade bizim ne yapacağımız önemli. İyi ekip olabilirler ama biz de bunlara karşılık verecek iyi takımız. Kötü bir ortamımız yok. Puan kaybederken de arkadaşlığımız iyiydi, kazanırken de... Bazen kötü, bazen iyi başlarsınız. Bu durum ligin ilk haftasında da böyleydi, son iki haftasında da. Biz bu formanın ne anlama geldiğini çok iyi biliriz. F.Bahçe formasını koysanız zaten bu ligde her şekilde yarışır. Formaya layık olarak devam edeceğiz. İçeride sıkıntı söz konusu değil.”

Haberin Devamı