Gazete Vatan Logo
Futbol Ağlatan telefon!

Ağlatan telefon!

Başbakan, Bakan Kılıç'a 'Servet'i izledim, mükemmeldi. Yanındaysa ver kutlayayım' dedi ve...

Ağlatan telefon!

Tekvandoda altın madalya kazanan Servet Tazegül’e ülkeleri adına yarışması için Singapur ve Almanya 15 milyon vaat etti. O “Ben Türkiye için dövüşürüm” dedi

Londra Olimpiyatları’nda Türkiye’ye ilk altın madalyayı kazandıran tekvandocumuz Servet Tazegül’e, Singapur’dan servet niteliğinde bir teklif geldi. Singapur, 10-15 milyon dolar transfer ücreti önerdiği sporcumuza, “Ülkemiz adına yarışsın, ona kral hayatı yaşatalım” mesajını iletti. Yine Servet’in doğduğu ülke olan Almanya da kendi bayrağı altında yarıştırabilmek için tekvandocumuza ömür boyu aylık, villa ve lüks araç teklifinde bulunmuştu. Bu cazip önerileri reddeden Servet Tazegül, “Singapur’un teklif ettiği para çok uçuk bir rakam. Ama ben Türküm ve Türk Milli Takımı adına dövüşürüm. Almanya adına dövüşen Türk arkadaşlarım şu an mutsuzlar. Ay yıldızlı bayrak altındaki mutluluğu ve sevinci yaşayamıyorlar” dedi.(Milliyet)

Başbakan'dan ağlatan telefon

Londra'da tatamideki Türk şovu şampiyonlukla bitmiş, Servet Tazegül olimpiyat şampiyonu olmuştu... Gece yarısı gelen bu madalyayla herkes zafer sarhoşu olmuş, birbirini kutluyordu... O an Londra'daki Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın telefonu çaldı... Arayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dı... Başbakan, Bakan Kılıç'a 'Servet'i izledim, mükemmeldi. Yanındaysa ver kutlayayım' dedi...

Kİ Başbakan, 23 Temmuz'daki Dolmabahçe iftarında 1.5 ay önce annesini kaybeden Servet ile 1 numaralı masada birlikte iftar yapmış, başarılı sporcuyu da olimpiyat öncesi şu sözlerle motive etmişti:

'ANNEN için, ülken için savaş Servet, altın al...'

SPORCUMUZ da, 'Beni onurlandırdınız, altın madalya alacağım' diyerek Başbakan'a söz vermişti. İşte bu sohbetin üzerinden 17 gün geçmiş, verilen sözler tutulmuştu. Erdoğan, Tazegül'ü canı gönülden kutlamak istiyordu. Ancak ilk denemede konuşma olmadı.

ÇÜNKÜ Servet, doping kontrolündeydi. 5 dakika sonra ise Erdoğan ikinci kez aradı. Kılıç bu kez büyük gurur yaşayan Tazegül'e telefonu uzattı. Başbakan ile şampiyon sporcu arasında şu konuşma oldu:

TARİHİ SOHBETTE NELER KONUŞULDU?

- ERDOĞAN: Merhaba Servet... Seni tebrik ediyor kutluyorum. Gerçekten büyük bir başarı kazandın...
- TAZEGÜL: Sağolun Başbakanım... Çok naziksiniz.
- ERDOĞAN: Annen için bu madalyayı aldın kabul ediyoruz.
- TAZEGÜL: Evet Başbakanım, bu madalyayı annem için aldım.
- ERDOĞAN: Milletimiz seninle gurur duyuyor Servet. Bütün milletimin duaları annenin ruhu için...
- TAZEGÜL: Milyonlarca insanın hayır duasını aldığımı biliyorum.
- ERDOĞAN: Bu ülke seninle gurur duyuyor Servet.
- TAZEGÜL: Sayın Başbakanım size söz veriyorum, sizin gibi birisi arkamızda olduğu sürece biz daha çooook madalyalar kazanacağız.
- ERDOĞAN: İnanıyorum, çok inanıyorum.
- TAZEGÜL: Bundan sonraki şampiyonluğu da sizin için kazanacağım Başbakanım.

ÇOK İNCE DÜŞÜNCELİSİN SERVET

İŞTE bu sohbetin ardından telefonlar karşılıklı teşekkürle kapandı... Servet o an o kadar mutlu oldu ki gözleri doldu. Tabloyu gören Bakan Suat Kılıç da sevinçten duygusal anlar yaşadı... İkili birbirine sarılıp mutluluk tablosu çizdi. Bakan Kılıç, Servet'e hem madalya hem de TV yayınında yaptığı konuşma için şu teşekkürü etti: 'Servet, şampiyon oldun... O heyecanla Başbakanımızı, beni unutmadın. Önce bizlere teşekkür ettin. Çok ince düşüncelisin, kutlarım...'

TAZEGÜL de Bakan Suat Kılıç'ın bu sözlerine, 'Nasıl unuturum... Başbakanımızın o iftardaki sözleri sonrasında altın madalyanın hayalini kurdum. Destekleriniz için teşekkür ederim' yanıtını verdi.

Başbakan da beklemiş ikinci olmak yakışmaz

Servet Tazegül A Haber'e verdiği söyleşide, 'Başbakan Erdoğan'ın hemen aramasına şaşırdım. Final maçı Türkiye saatine göre geç saatteydi. Uyumuştur diye düşünmüştüm. Demek ki uyumamış ve maçı izlemiş. Ardından da aradı, bu beni çok mutlu etti, gururlandırdı. Gece o saate kadar beklemişken de ikinci olmak olmazdı, şampiyon olayım dedim' ifadelerini kullandı.

TRT Spor'a da konuşan Tazegül, 'İlk maça çıktığımda uykuluydum, rakip kafama vurunca uyandım. Bu altın olimpiyat tarihinin en ağır madalyasıymış. Ağırlığı 400 gram. Taşıması zor' diye espri yaptı. Servet, altın aldığı için Türkiye'deki insanların sevinmesinin coşkusunu katladığını da belirtti.

Altın gibi delikanlı

SPOR Bakanı Suat Kılıç, Servet Tazegül'ün başarısını 'Altın gibi delikanlı' sözleriyle yorumladı. Kılıç, 'Bu madalya annesine, Türk milletine, ana gibi yar olan Anadolu'ya armağan oluyor. İlk altın madalya oldu, Bayrağımızı göndere çektirdi. Allah da ebediyen ne muradı varsa versin. Gözlerinden öpüyoruz. Kendisini yürekten kutluyoruz. İnşallah sporcularımız bunun devamını getirecek' şeklinde konuştu.

Türkiye için milyonları reddetti

Servet Tazegül, Kars'ın Akyaka ilçesinden işçi olarak Almanya'ya giden Gültan ve Beyler Tazegül çiftinin oğlu olarak 26 Eylül 1988'de Nürnberg'te dünyaya geldi. Babasının Azerbaycan Türkleri'nin bir boyu olan Karapapak Türkleri'ne mensup olduğu biliniyor.

JACKİE Chan'in filmlerini izleyerek bunlardan etkilenen ve usta oyuncunun hareketlerini küçük yaşlarda yapmaya çalışan Servet Tazegül, 5 yaşındayken ablası tarafından tekvando salonuna götürülür.

ALİ ŞAHİN DAVET ETTİ

BURADA kısa sürede yeteneklerini gösterme imkanı bulan Servet Tazegül, yine de Almanya Milli Takımı'na kabul edilmedi. Tam bu yıllarda Tekvando Milli Takımı'nın Baş antrenörü Ali Şahin tarafından Türkiye'ye davet edilen Servet Tazegül, elde ettiği başarıların ardından hızla yükseldi, tüm dünyanın da dikkatini çekti.

EN TEKNİK SPORCU SEÇİLDİ

2004'te ilk kez Kore'de gençler dünya şampiyonu olan Servet Tazegül, 2008 ve 2010'da Avrupa şampiyonluğunu da kazanmayı başardı. 2011'de Gyeongiu'da dünya şampiyonu olan Servet Tazegül, burada dünyanın en estetik dövüşen tekvandocusu da seçildi. Servet, 2008 Pekin'de de bronz madalya kazanmıştı.

LONDRA Olimpiyatları öncesi Servet Tazegül'ü transfer etmek için Singapur, Tekvando Federasyonu ile temasa geçti. 'Ne kadar milyon dolar istiyorsanız verelim' önerisi hem Servet hem de federasyon tarafından reddedildi.

Servet için kamp Nürnberg'e alındı

Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin ve Baş Antrenör Ali Şahin, Servet Tazegül'ün hasta annesinden uzak kalmaması için olimpiyat kampını Nürnberg'e aldı. İki spor adamı görüşüp, 'Servet'in annesi çok hasta. Onun antrenmanlarını rahat yapması ve kafasının rahat olması için bu doğru bir tercih olur' görüşünde birleşti.

SERVET de bu şekilde kamp boyunca sürekli hasta olan annesi Gültan Tazegül'ün yanında kaldı. Milliler dönerken Servet'in annesinin rahatsızlığı iyice artmıştı. Baş Antrenör Ali Şahin, Servet'e 4 gün daha ekstra izin verdi. Annesi vefat ettiğinde Servet onun başucundaydı.

Haberin Devamı