Gazete Vatan Logo
Galatasaray Ahmet Bulut'tan canlı yayında flaş açıklamalar

Ahmet Bulut'tan canlı yayında flaş açıklamalar

Türk futbolunda yıldız isimlerin temsilciliğini üstlenen Ahmet Bulut, transfer süreçleri, gündeme gelen transferler ve menajerlik sistemiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Ahmet Bulut'tan canlı yayında flaş açıklamalar

TRT Spor’da yayınlanan Basın Tribünü programında konuşan Bulut’un yaptığı açıklamalardan Ajansspor’un derledikleri şöyle:

Emre ve Okan ile ortak mı?
Parlak bir oyunculuk dönemim olmadı. Vasat bir oyuncuydum. Zeytinburnu'na transfer olduğum dönemde yurt dışında takımıma kamp yeri ayarladım. Ağrıspor'a transfer olacağım dönem. Emre ve Okan, 'Gel bizim menajerimiz ol' dediler. Allah onlardan razı olsun. Ortağım yok. Hiçbir zamanda olmadı. Bunlar dedikoduyla başladı. Kıskanan insanlar var. Benim vicdanım rahat.
Erol Alkan'ın milli takıma çağrılması
Erol Alkan olayına skandal diyemem. Benim asistanlarıma birkaç yıl önce ismi önerilmişti. Milli Takıma giden oyuncular için her zaman gündeme geliyorum. Benim ilişkilerimin ürünü(Cenk nasıl Malaga'ya gitti?) Cenk kaliteli bir kaleci. Daha önceki maçlarını izlediler. Ben Lucescu'yu hayatım boyunca görmedim. Fatih Terim de 2. Lig'den oyuncu çağırdı. Erol için kampanya yapılmasını anlayamadım. Belki bu sezon forma giydi takımda 1. Lig'e transfer yapabilir.
'Anadolu kulüpleri bizimle iş yapmak istemiyor'
Menajerlik zor. Anadolu kulüpleri bizimle iş yapmak istemiyor. Belki ücreti pahalı buluyorlar. Türkiye'de Anadolu kulüplerinde sorun yöneticiler. Her ülkede kötü ve iyi menajer var. Doğal olarak iki taraf için, benim futbolcumu bir takım istiyorsa futbolcumun en yüksek ücreti almasını isterim. Kulüp eğer bir oyuncuyu getirmemi istiyorsa en ucuza getirmek isterim. 100 bine yakın menajer var. FIFA artık bizi kabul etmiyor. Bir şey olduğu zaman gideceğimiz zaman ya mahkemeler ya da CAS.
Menajerler milli takım kadrosuna karışıyor mu?
Ben menajerlerin milli takım kadrosuna karıştığını düşünmüyorum. A Milli Takım Teknik Direktörü Lucescu'nun da menajeri olabilir. Almanya Milli Takımı da düşen takımdan oyuncu alabiliyor. Ümit Milli Takım'dan oyuncu yok. Ben futbolculara demiyorum. 'Benimle çalışmazsan Milli takıma gidemezsin' diye. Buna futbolcuların cevabını vermesi lazım. Ben işimi iyi yaptığımı düşünüyorum. (Neden seni tercih ediyorlar?)
N'Diaye'in Galatasaray'a transferi hakkında
Yabancı transferlerinde yurt dışı bağlantım iyi olduğu için beni tercih edebilirler. Orada oynadığı kulüp küçük bir kulüptü. 350 bin Euro'ya Osmanlıspor'a transfer oldu. Osmanlıspor'da iyi bir performans sergiledi. İngiltere'den de istemişler. Bilmiyorum.
Ahmet Bulut Beşiktaş hakkında konuştu
Beşiktaş'tan henüz 1 lira para almadım. Bu da almayacağım anlamına gelmez. Fikret Orman geldiğinde bir enkaz vardı. Ben Fikret Orman'a güveniyorum. 4-5 kişilik ekibiz. Onlar oyuncularımla ilgileniyorlar. Almedia'yı aldık o dönem 2 milyon Euro'ya. Quaresma'ya bonservis olarak 7.3 milyon Euro ödedik. Guti ve Simao bedavaya geldi.
Beşiktaş'ın Demba Ba ve Atınç transferleri
Ozan Tufan bizimle birlikte çalışmıyormuş. Ozan için ben yorum yapmam. Bence Tolgay Arslan Avrupa'da oynayacak bir oyuncu. Türkiye'yi dışarıdan takip etmiyorlar ancak oyuncuları önermen lazım. Cenk Tosun benim oyuncum olmadığı için yorum yapmam. Enes, Cengiz gitti. Genç oyuncular az para kazansınlar ama Avrupa'ya gitsinler. Sistem yanlışlığı var. Sorumluluğum yoksa 10 milyon Euro harcarım. Demba Ba'yı ikna etmem kolay olmadı. Beşiktaş için çok iyi bir operasyon oldu. İlk defa oyuncu sattılar. Atınç'ı da götürmem zor oldu. İlk başlarda iyi başladı ve sonradan sakatlandı.
Batuhan Karadeniz ve Emre Çolak sözleri
Çin farklı, oyuncularının ücretlerini ödemek zorundular. Atınç kötü bir oyuncu değil. İspanya'dan da iki takım istedi. Atınç oynamak istediği için buraya geldi. Genç oyuncuların kredisi çok az. Basın ve taraftarlar baskı yapabiliyor. Batuhan Karadeniz için Avrupa'dan teklifler vardı. Ben genç oyuncular için çalışırım fakat sihirbaz değilim. Beşiktaşlı Muhammed'i Belçika takımını yolladım ma mentalite önemli. Emre Çolak zor bir dönem geçirdi. Emre duygusallığı atlattı. Emre'ye şimdi başka bir takımdan teklif var desem gitmez. Orada durumu çok iyi ama Emre'nin İspanya'da daha büyük bir takıma transfer olması gündemde.'
Batur Altıparmak ve Ömer Koray Uzun iyi menajerler. Ceylan Çalışkan'ı tanımıyorum. Futboldan hiç anlamıyorum. Maçlara gitmem, ekibim gider. Barcelona'da Arda Turan oynarken gidiyordum.
Tolgay Arslan'a transfer teklifi
Ben Emenike'nin menajeri değilim. Olympiakos, Emenike'den çok şikayetçi. Tolgay için çok iyi bir teklif aldık. Buradaki olay Tolgay'ın Şampiyonlar Ligi'nde oynamasıydı. Tolgay burada kendisini çok iyi hissediyor. Milli Takım konusu henüz netleşmedi.
Pepe'nin Beşiktaş'a transferi
Pepe PSG'ye gitti. Rusya'da sağlık kontrolünden geçti. PSG'nin Pepe için sunduğu ekonomik şartlar, Beşiktaş'tan daha iyiydi. Ama Pepe orada ikinci adam olacaktı. Beşiktaş'ı tercih etti ve çok mutlu.
Adriano transferi ve Mario Gomez sözleri
Adriano'nun transfer olduğu dönemde patlamalar olmuştu. Futbolcu tamam olsa da aileler sıkıntı. Bir futbolcu değil ben normal vatandaş olarak etkilenirim. En zor transferim Adriano'ydu. 10 gün sürdü. Bir gün evet, bir gün hayır diyordu.. Mario Gomez'in babası Türkiye'yi istemedi.
Arda Turan Galatasaray'a gelecek mi?
Pepe çok mutlu. Ailesine çok düşkün bir insan. Ronaldo'ya sorduğum zaman Portekiz Milli Takımı'nın lideri demişti. Umut Güner ikna etti. Bayağı uğraştılar. Quaresma'nın menajeri şu anda benim. Bir yere giderse benle Mendes yapacağız. Arda'nın sözleşmesi devam ediyor. Arda'nın oynanaması durumundan rahatsız. Arda'yı görmeden hocanın karar vermesi entresan. Arda şu anda kendine çok iyi bakıyor, çok kilo verdi. İmzalar atılmadan ben bir şey söylemem. Ocak ayına kadar uğraşıyorum. Kiralık olmazsa 2.5 yıl mukavelesi var. Arda profesyonel bir oyuncu. Türkiye'den hiçbir kulüple görüşmem olmadı. Artık bu konu geçti. Arda Turan yeni bir sayfa açtı. Bilal Meşe'yle arası çok iyiydi. Bir üzgünlüğü var. Yarın bu sizin ve bizim başımıza gelebilir. Yayına çıkacağımı söylemedim. Arda için şu anda net bir şey yok. Birkaç görüşmem var. İsim verirsem uygun olmaz. Arda'nın opsiyonları var.
Filipe Luis Galatasaray'la görüştü mü?
Filipe Luis'in menajeri benim ama hiçbir takımla görüşmemiz olmadı.' Fakat A. Maddid'le görüşmem olacak. Filipe Luis takımdan ayrılmak istiyor bakalım neler olacak. Erdal Torunoğulları'yla bir atışmam olmadı.
Mario Gomez'in Wolfsburg'a transferi
Mario Gomez'in sözleşmesinde madde vardı. Kullanmak istemedi. Ben Gomez'in işini neden bozayım? Ben onun menajeri değilim. İnsanlar düşünmeden eleştiriyor. Bayern Münih çok formda, her şey olabilir. Gönlümüz Beşiktaş'tan yana
Beşiktaş Talisca'nın bonservisini almak istiyor
Talisca'nın opsiyonu var. Umut Güner bonservisini almak için uğraşıyor. 20 milyon Euro civarında bonservis bedeli.
(Ajansspor)

Haberin Devamı