Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Ahmet Nur Çebi'den flaş açıklama

Ahmet Nur Çebi'den flaş açıklama

Beşiktaş resmi internet sitesine konuşan Ahmet Nur Çebi, hakkında çıkan bir haberi sert sözlerle eleştirdi.

Ahmet Nur Çebi'den flaş açıklama

Fanatik gazetesinin haberine göre; kulübün bulunduğu sıkıntılı durumu anlatan Çebi, bu durumdan kurtulmanın yolunu da anlattı. Futbol A.Ş'nin satılmasının düşünülmesi gerektiğini ifade eden Çebi, bu yöntemle takımların borç yükünden kurtulabileceğini açıkladı. İşte Ahmet Nur Çebi'den olay yaratacak sözler...

Anlatmak öyle kolay değil

Çebi, 'Konuyu araştırdım. İngiltere'de, Arap, Rus ve Amerikan sermayeli iş adamları kulüpleri satın almışlar. Fransa ve İspanya'da da benzer örnekler ortada. Bunu Türkiye'de uygulamak nasıl olacak bilemiyorum. Bu durumu taraftara çok iyi açıklamalıyız. Böylece en azından futbol A.Ş.nin hisseleri satışa çıkarılabilir.. Taraftara bunu anlatmak, ikna etmek de öyle kolay iş değil. Bu da bir gerçek. Toplum olarak yeniliklere açık, çabuk ayak uyduran dinamik yapımız yok' dedi.

Satın alan hata yapmaz

Kulübün satın alan kişinin hata yapmayacağını çünkü kendi parasını yöneteceğinin altını çizen Ahmet Nur Çebi, Türkiye'de bu durumun pek kolay olmayacağını da dile getirdi:

Haberin Devamı

Çok büyük paraları cebinden basan biri, asla yönetimsel hataya yer bırakmaz. Kendi parasını yöneteceği için elbette farklı yönetim anlayışı ve tarzı getirir. Konulara tam sahip olmadığım için net bir şey demem de mümkün değil. Bu çok önemli bir konu ve Türkiye'nin bunu konuyu tartışması gerekir. Olur ya da olmaz orası ayrı ama Avrupa'da örnekleri ve bu konuda başarılı olan kulüpler de ortada. Bizde ki farklı durum şu: Onlar sadece futbol kulübü, biz ise sosyal içerikli bir kulüp yapılanmasındayız.

Ahmet Nur Çebi'den yalanlama geldi!
Beşiktaş İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, Fanatik'te çıkan bu haberi sert sözlerle yalanladı.
Beşiktaş resmi internet sitesine konuşan Ahmet Nur Çebi, hakkında çıkan bir haberi sert sözlerle eleştirdi.
İşte yapılan o açıklama:
"İkinci Başkan ve Futbol Şubesi Başkanımız Ahmet Nur Çebi, fanatik.com.tr haber sitesinde Orhan Yıldırım imzasıyla yayınlanan haberle ilgili şu açıklamayı yapmıştır;
Orhan Yıldırım ile basına açık olan antrenmanda karşılaştım. Orhan Yıldırım, kısa sohbetimizde kendi fikirleri olarak bana anlattığı düşünceleri, benim ağzımdan çıkmış gibi kamuoyunu yanıltacak şekilde yayınlamıştır. Orhan Yıldırım’ın haberde bana atfen kullanmış olduğu kendisine ait fikirleri sadece dinledim ve kendisine bu fikirleri ile ilgili şu cevabı verdim, “Beşiktaş büyük bir kulüptür. Tüm Türkiye’deki kulüpler içinde bu tür uygulamaları yapmak mümkün değildir”
Orhan Yıldırım’ı kendisine ait fikirleri sanki benimmiş gibi yayınladığı için kınıyorum."

Haberin Devamı