Gazete Vatan Logo
Kasımpaşa Spor Akçay : Penaltı değildi

Akçay : Penaltı değildi

Spor Toto Süper Lig'de sahasında Osmanlıspor'la 1-1 berabere kalan Kasımpaşa'nın kaleci antrenörü Cengiz Birgen, hakem İlker Meral'in herkesin güleceği bir pozisyonda penaltı kararı verdiğini iddia ederek, hakemlere tepki gösterdi.

Akçay : Penaltı değildi

Mücadelenin devre arasında hakem İlker Meral tarafından tribüne gönderilen Rıza Çalımbay'ın yerine basın toplantısına katılan Birgen, verdikleri karar nedeniyle hakemleri eleştirdi.

Birgen, camia olarak çok sinirli olduklarını belirterek, "Böyle bir maçtan sonra ne konuşabiliriz? Ağzımızdan çıkacak cümleleri tartarak konuşmalıyız. Bizi yakanlar ceza almazken, biz biraz sert konuştuğumuzda cezalar alıyoruz. Bu sene hakemler çok canımız yaktı. Oyuncu arkadaşlarımı tebrik ediyorum, eşit olmayan şartlarda üstün bir performans gösterdiler. Her şeye rağmen 3 puan da alabilirdik." dedi.

Penaltı pozisyonunu değerlendiren Birgen, futbol hayatı boyunca böyle bir penaltı görmediğini belirterek, şunları söyledi:

"Dünyada herkesin izleyip güleceği pozisyonda hakem penaltı verdi. İtirazları nedeniyle hocamız Rıza Çalımbay'ı tribüne gönderdi. Orta hakem, yan hakemler, çizgi hakemleri bu pozisyonu göremiyorsa buna söylenecek bir şey yok. Çok farklı şeyler söylemek lazım ancak terbiyemiz müsaade etmiyor. Hakem hataları olmasa çoktan Avrupa kupalarını garantilemiştik. Geçen hafta Trabzon'da yaşanan olay nedeniyle maçları 2 dakika geç başlatıyorlar, o zaman biz de haftaya maçlara 2 dakika geç çıkalım."

Haberin Devamı

Akçay: "Penaltı değildi"

Osmanlıspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, Kasımpaşa karşısında aldıkları bir puanın kendileri için iyi olduğunu söyledi.

Kasımpaşa'nın lig sıralamasında kendilerini takip eden bir konumda olduğunu hatırlatan Akçay, "Orta alanda güçlü oyunculara sahip bir rakiple oynadık. Kalemizde erken gol gördük. Penaltı golüyle beraberliği sağladık. Özellikle ikinci yarıda rakibimizin 10 kişi kalması hücum anlamında bizi iştahlandırdı ancak oyuncularımızın son toplardaki tercihleri istediğimiz gibi olmayınca ikinci golü bulamadık. Bir puan rakibimizi arkamızda bırakmak adına iyidir." ifadelerini kullandı.

Penaltı pozisyonunun sorulması üzerine Mustafa Reşit Akçay, penaltının hakemin bir yanılgısı olduğunu ifade ederek, "Geçmişte de bizim aleyhimize benzer kararlar verildi. İlker Meral yükselişte olan bir hakem. Hakemlik kurumunu korumalıyız. Ancak 'penaltı mı' diye sorarsanız penaltı değildi." şeklinde konuştu.

Haberin Devamı