Gazete Vatan Logo
Futbol Akhisar'a şansız kura

Akhisar'a şansız kura

ZİRAAT Türkiye Kupası Son 16 Turu'nda Gümüşhanespor'u eleyen Akhisar Belediyespor, çeyrek finalde, şansının pek yaver gitmediği Medipol Başakşehir'le eşleşti.

Akhisar'a şansız kura

Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren rakibiyle bugüne dek 7 kez karşılaşan yeşil siyahlı ekip bu maçlarda 1 galibiyet 1 beraberlik alırken 6 müsabakadan başı önde ayrıldı. Başakşehir'e ligin ilk yarısında İstanbul'da 5-1'lik skorla boyun eğen Akhisar Belediyespor, 2012-2013 ve 2014-2015 sezonlarında ise 4-0'lık skorlarla bozguna uğradı. 7 karşılaşmada kalesinde 17 gol gören Ege temsilcisi, Başakşehir filelerini yalnızca 3 kez havalandırabildi.

Çeyrek finalin ilk ayağı 28 Şubat, 1 ya da 2 Mart tarihlerinde İstanbul'da, rövanş müsabakası ise 4-5-6 Nisan tarihlerinden birinde Manisa'da oynanacak. Tur atlayan takım yarı finalde Kayserispor-Fenerbahçe eşleşmesinin galibi ile karşılaşacak. Kupada eleme turunda Nazilli Belediyespor'u saf dışı bırakıp daha sonra Bursaspor, Aydınspor ve Ümraniyespor'un yer aldığı G Grubu'nu lider bitiren Ege temsilcisi son 16 maçında Gümüşhanespor'u 3-1 mağlup etti. Başakşehir ise Göztepe, Sivasspor ve Yeni Amasyspor'un bulunduğu F Grubu'ndan lider çıkıp, Galatasaray'ı 2-1 yenerek çeyrek finale yükseldi.

Haberin Devamı