Gazete Vatan Logo
Galatasaray Aslan Kral tahtı bırakmıyor

Aslan Kral tahtı bırakmıyor

G.Saray, golcüsü Burak’ın yıldızlaştığı maçta Akhisar’ı devirip zirve takibini sürdürdü

Aslan Kral tahtı bırakmıyor

F.Bahçe ve Beşiktaş’ın kazandığı haftada Cimbom, Kral’ın dublesiyle zor deplasmanı kolaya çevirdi. Nisanı boş geçen Burak Yılmaz, Akigo’ya 6. maçında 8. golünü attı

ŞAMPİYONLUK yolunda F.Bahçe ve Beşiktaş’ın haftayı 3 puanla geçmesinin ardından, G.Saray için de Akhisar maçı hayati önem taşıyordu. Artık belki de maç kaybedenin yarışta havlu atacağı haftalara girilmişken sarı-kırmızılılar, ‘Kral Burak’ın golleriyle zirve yarışına devam etti: 2-0.
MELO’NUN yokluğunda Hamza Hamzaoğlu orta sahada Emre Çolak’a görev verirken Chedjou’nun cezalı olduğu maçta Hakan’ın partneri Semih’ti. Oyun anlayışında da çok değişiklik yoktu, kanatlarda Bruma, Yasin, ileri de ise Sneijder ve Burak..
G.Saray tutuk başladı... Topa hakim olmasına rağmen pozisyon bulamıyordu İstanbul ekibi. Ancak 20. dakikada Hamza hoca oyuna müdahale etti ve Yasin’i sağa Bruma’yı da sola çekti. Bu hamleden 2 dakika sonra da gol geldi. Yasin Sneijder’in önüne harika bıraktı. O da yerden sert vurdu, Oğuz zorlukla çeldi. Pozisyonu iyi takip eden Burak topu ağlara yolladı: 1-0.
TOP ÇEVİRDİLER!
30’da Muslera, LuaLua’nın uzak köşeye vuruşunda gole izin vermedi. 34’te Bruma ile ver kaç yapan Emre soldan içeri kesti. Penaltı noktası üzerinde iyi yükselen Burak net bir kafa vuruşuyla farkı ikiye çıkardı: 2-0.
2. yarı G.Saray oyunu adeta rölantiye aldı. Takım halinde top çevirirken rakibe de neredeyse hiç pozisyon vermedi. 66’da Burak Douglas’tan kaptığı topla kaleci ile karşı karşıya kaldı, ancak kaleciyi geçemedi.
77’de ise yine burak sahneye çıktı. Savunmanın arkasına kaçan Sneijder’e ‘al da at’ dedi. Fakat Hollandalı yıldız da aynı ikramı Yasin’e yapınca Akhisar savunması kapandı. Maçın son bölümlerinde başka gol sesi çıkmayınca G.Saray İstanbul’a üç puanla döndü.

Haberin Devamı