Gazete Vatan Logo
Futbol Akhisar’ın altın yılı

Akhisar’ın altın yılı

Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş'ı deplasmanda 2-0 mağlup ederek futbol gündemine damgasını vuran Akhisar Belediyespor, 4'üncü sezonunu geçirdiği devler arenasındaki en parlak dönemini yaşıyor.

Akhisar’ın altın yılı

Ligin en düşük bütçeli takımlarından biri olmasına rağmen Galatasaray, Başakşehir, Kasımpaşa, Trabzonspor, Antalyaspor gibi dev bütçeli kulüpleri sollayıp puan cetvelinde 3'üncü sıraya yerleşen yeşil siyahlı ekip, 13 maçta 25 puana ulaşarak kendi rekorunu kırdı. Süper Lig macerasına 2012-13'te teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu yönetiminde başlayan Akhisar Belediyespor, ilk sezonunda 13 maçlık periyotta 2 galibiyet, 4 beraberlik, 7 mağlubiyet aldı ve 10 puanla sondan ikinci, yani 17'inci basamakta yer bulabildi.

Yine Hamza Hamzaoğlu ile girdiği 2013-14'te biraz olsun tecrübe kazanmanın etkisiyle daha iyi bir sezon başlangıcı yapan Akhisar Belediyespor, 13 maçlık dilimde 4 galibiyet, 4 beraberlik ve 5 yenilgi alırken, 16 puanla 11'inci sırada yer buldu. Geçen sezon takımın başına Mustafa Reşit Akçay getirilirken aynı periyotta 4 galibiyet, 5 beraberlik ve 4 yenilgiyle 17 puan toplayan Akhisar Belediyespor, 13'üncü haftayı 10'uncu basamakta tamamladı.

Bu sezona Cihat Arslan'la start veren yeşil siyahlı ekip tek kelimeyle harikalar yarattı. Geride kalan 13 maçta 7 galibiyet, 4 beraberlik ve sadece 2 yenilgi alan Akhisar Belediyespor, attığı 19 gole karşılık rakiplerine yalnızca 11 kez geçit verirken 25 puanla 3'üncü sırayı kapıp, Avrupa kupalarına yeşil ışık yaktı.

Haberin Devamı

LUKAC BU DEFA YEMEDİ

Akhisar Belediyespor'un Beşiktaş'ı İstanbul'da 2-0 mağlup ettiği karşılaşmanın en başarılı isimlerinden biri olarak dikkat çeken kaleci Milan Lukac, geçen sezonun intikamını aldı. Geride bıraktığımız sezon kalesini koruduğu Sırbistan'ın Partizan takımı ile UEFA Avrupa Ligi'nde Beşiktaş'a rakip olan Lukac, siyah-beyazlı ekibin 4-0 ve 2-1'lik skorlarla tur atladığı iki maçta kalesinde 6 gol görmüştü. Başakşehir Fatih Terim Stadı'ndaki dünkü randevuda ise müthiş bir doksan dakika çıkaran Sırp file bekçisi, dalga dalga gelen Beşiktaş akınlarını savunmadaki arkadaşlarıyla birlikte önleyerek galibiyete damgasını vuran isimlerden biri oldu.

HEP GÜÇLÜLER KAZANMAZ

Teknik direktörlük kariyerinde ilk kez Süper Lig'de görev yapan Akhisar Belediyespor'un genç çalıştırıcısı Cihat Arslan, Beşiktaş galibiyetini, "Futbolda her zaman güçlüler kazanmaz, bazen akıllı oynayanlar kazanır" sözleriyle değerlendirdi. Sonucun sürpriz olmadığını söyleyen Cihat Arslan, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"Beşiktaş'ın hafta içinde Skenderbeu ile oynadığı Avrupa Ligi maçından yorgun döneceğini biliyorduk. İlk 60-70 dakikada sonuca gitmeyi planladık ve başardık. Elbette Beşiktaş çok pozisyon buldu. Ama biz de daha sansasyonel bir skorla kazanabilirdik. Bu galibiyetler bizi nereye götürür bilemiyorum ama bulunduğumuz ligin kıymetini bilmemiz lazım. Pergelin bir ayağını yere sağlam basıp, diğer ayağının mümkün olduğunca ileri gitmesine gayret edececeğiz."

DEPLASMANDA İLK ZAFER

Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray'ı, Fenerbahçe'yi, Trabzonspor'u deplasmanda mağlup etmesine rağmen Beşiktaş'ı daha önce İstanbul'da hiç yenemeyen Akhisar Belediyespor, 2-0'lık skorla güçlü rakibi karşısında bir ilke imza attı. Deplasmanda Kartal'a 2012-13'te 3-1, 2013-14'te 3-0, geçen sezon ise yine 3-1 mağlup olan yeşil siyahlı ekip, Başakşehir Fatih Terim Stadı'ndaki mücadelede Güray ve Sami'nin golleriyle sevindi, 10 maçtır yenilmeyen Beşiktaş'a diz çöktürdü. Akhisar Belediyespor, bu sonuçla son 6 haftadaki 5'inci galibiyetine imza atmış oldu.

Haberin Devamı