Gazete Vatan Logo
Futbol Akhisar 'Süper' başladı

Akhisar 'Süper' başladı

Spor Toto Süper Lig'in açılış maçlarından biri Balıkesirspor ile Akhisar Belediyespor arasında oynandı.

Akhisar 'Süper' başladı

Ligin yeni takımı Balıkesirspor, 39 yıl aradan sonra çıktığı Süper Lig'deki ilk maçında Akhisar Belediyespor'u konuk etti. Karşılaşmada ilk gol henüz 6. dakikada Saidi Ntibazonkiza'dan geldi. Bu aynı zamanda sezonun ilk golü oldu.

Ev sahibi ekip 36. dakikada yeni transfer Alanzinho ile beraberlik golünü buldu ve ilk yarı bu skorla tamamlandı. İkinci yarıda iki ekip de yüksek tempolu oyunu devam ettirdi ve art arda gol pozisyonları yakaladı.

77. dakikada Mehmet Akyüz, ilk golün sahibi Ntibazonkiza'nın asistinde topu ağlara göndererek takımını tekrar öne geçirdi: 1-2. Balıkesirspor beraberlik golü için şanslar yakaladı. Ev sahibi ekibin 85. dakikada attığı gol ofsayt gerekçesiyle geçerli sayılmadı. Kırmızı beyazlılar kalan süreyi değerlendiremeyince mücadele 2-1 Akhisar Belediyespor galibiyetiyle sona erdi.

MAÇ ÖNCESİ SAKATLIKLAR
Balıkesirspor'un önemli transferlerinden Ronald Vargas, sabah yapılan ter idmanında sakatlandı. Geri pas yapmak isterken acı içinde yerde kalan Venezuelalı futbolcunun sağ baldırında ikinci derece yırtık tespit edildi. Vargas'ın en az 3 hafta takımdan ayrı kalacağı öğrenilirken, Teknik Direktör İsmail Ertekin, bu oyuncunun yerine İlhan'a forma verdi. Geçen sezon 1. Lig'de şampiyon olan kadrodan İlhan'la birlikte Uğur, Aykut ve Keremcan Süper Lig'in ilk maçında forma giydi.
Zorlu randevu öncesi bir şanssızlık da Akhisar cephesinde yaşandı. Yeşil-siyahlı ekibin tecrübeli file bekçisi Oğuz Dağlaroğlu ısınırken sakatlandı. Yapılan kontrollerde doktorların oynamasında sakınca gördüğü usta eldiven ilk 11'deki yerini Emrah'a bırakıp yedek soyundu. Konuk ekipte Zokora'yı son anda kadroya alıp kulübede oturtan Teknik Direktör Mustafa Reşit Akçay, Bruno ve Çağlar'ı da yedek soyundurdu.
FATİH TERİM TRİBÜNDEYDİ
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Balıkesirspor'un Süper Lig'deki ilk karşılaşmasını izlemek üzere Atatürk Stadı'ndaydı. Terim'in A Milli Takım'daki Akhisarlı oyuncular Bilal ve Uğur'un yanı sıra kadroda düşündüğü bazı isimleri izlemeye geldiği bildirildi. Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Akhisar Belediyespor Başkanı Hüseyin Eryüksel ve Balıkesir İl Emniyet Müdürü Feridun Boz da protokol tribünündeydi. Balıkesirspor - Akhisar Belediyespor maçı öncesi dostluk ön plandaydı. Onkolikler sahaya çıkan konuk takımı, 'Akhisar evine hoşgeldin' tezahüratıyla karşıladı. Onkolikler, daha sonra 'Akhisar sen bizim kardeşimizsin' diye tezahürat yaptı. Onkoliklerin dostça yaklışımı kale arkasındaki Akigolar tarafından alkışlarla karşılandı. İki taraftar grubu maç boyunca dostça tezahüratlar yaptı.
TRİBÜNLER BOŞ KALDI
Balıkesirspor yönetimi yeni sezon öncesi 13 bin Passolig kartı ve 5 bin 300 kombine bilet satıldığını açıklamasına rağmen kırmızı-beyazlı ekibin Süper Lig'deki ilk maçında tribünler boş kaldı. Karşılaşmayı yaklaşık 6 bin futbolsever izledi. Göğüs reklamı için yapılan görüşmelerden sonuç alamayan Balıkesirspor sahaya klasik kırmızı formasıyla çıktı. İki takımın da formalarında göğüs reklamı bulunmaması dikkat çekti.

Haberin Devamı